2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Ana-babalara örnek olsun!

Üsküdar'da anne ve babası ayrılan genç, bunalıma girip yüksek gerilim direğine çıktı. Çocuklarını ikna etmek için olay yerine gelen anne ve babanın tartışması görenleri şaşkına çevirdi. 

Yavuztürk Mahallesi Karadeniz Caddesi İleri Sokak'ta meydana gelen olayda, anne ve babası yaklaşık 2 yıl önce ayrılan C.O. (15), bunalıma girdi. Annesiyle birlikte yaşayan ancak sık sık babasını ziyarete giden C.O, akşam saatlerinde sokak üzerinde bulunan 50 metre yüksekliğindeki yüksek gerilim direğine tırmandı. İntihar etmek isteyen genci fark eden vatandaşlar, durumu itfaiye ve polise bildirdi. 

Olay yerine kısa sürede ulaşan polisler çevre güvenliği alırken, itfaiye ekibi de merdiven açarak C.O.'ya ulaşmaya çalıştı. Ancak merdiven kısa geldi. Bunun üzerine olay yerine 52 metrelik merdiveni bulunan başka bir itfaiye aracı çağrıldı. 

Bir süre sonra C.O.'nun annesi Deniz ve babası Oktay Odabaşı da çocuklarının tırmandığı direğin yanına geldi. Polislerin ve itfaiye görevlilerinin uzun süre dil döktüğü ancak ikna edemediği gence yalvaran anne Deniz, "Aşağı in. Yoksa ben gelirim, kendimi atarım" dedi. Baba Oktay ise, "Aşağı in. Ne istersen alacağım. Hatta sana para da vereceğim. Sana kızmayacağım" diyerek C.O.'yu ikna etmeye çalıştı. 

Annesinin üzüldüğünü ve kendini yerden yere attığını gören C.O, bir süre sonra eyleminden vazgeçti. İtfaiyenin merdivenle alma teklifini reddeden genç, direkten kendi çabalarıyla aşağı indi. C.O.'nun 50 metre yüksekten kendi imkanlarıyla inmesi çevredeki vatandaşların yüreklerini ağzına getirdi. C.O, ambulansa bindirilerek hastaneye götürüldü. 

C.O.'yu ikna çabaları sırasında anne Deniz, eski eşiyle sık sık tartıştı. Eşini sorumsuzlukla suçlayan anne, "Çocuk senin yüzünden bu hale geldi. Seni sık sık uyardım. Çocuğun psikologa gitmeye ihtiyacı var' dedim. Sen de bana onun dayağa ihtiyacı olduğunu söyledin. Bu durumun sorumlusu sensin" dedi. 

Anne ve babanın tartışması çevrede bulunan vatandaşlar tarafından hayretle karşılandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 01:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?