2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Anadolu yakasında devlet tiyatrosu

Beykoz Anadolu Hisarı’nda yapılan Devlet Tiyatroları Feridun Karakaya Sahnesi önceki akşam törenle açıldı.

Devlet Tiyatroları Beykoz Feridun Karakaya Sahnesi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katıldığı törenle açıldı. 

Beykoz Anadolu Hisarı’nda yapılan Feridun Karakaya Sahnesi’nin açılışına katılan Günay, Devlet Tiyatroları’nın İstanbul’un Anadolu yakasında ilk sahnesinin açıldığını belirtti. Günay şöyle devam etti: 

“Anadolu yakasında önemli bir nüfus yoğunluğu ve aynı zamanda kültürel zenginlik ihtiyacı var. Seçimler sırasında bu yakada bir devlet tiyatrosu olmadığını tespit ettiğimde doğrusu çok üzülmüştüm ve hemen Ankara’daki yetkili arkadaşlarımızla konuşarak burada bir tiyatro açma ihtiyacından söz ettim. 

Türkiye çapında da 40. sahnemizi açmış olduk. Yakın bir gelecekte Anadolu yakasında Kartal, Pendik, Kadıköy ve Üsküdar’da birkaç tiyatro daha açacağız. Kültür sadece bir elitin hizmetinde olmayacak, bütün toplumun yaşam düzeyini yükseltme konusunda bir gayretin ifadesi olacak” dedi. 

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün koordinasyon toplantısında hükümet ve başbakan aleyhine ağır ithamlarda bulunulduğu iddiasının sorulması üzerine Günay, “Bu konuda bir inceleme yapıyoruz. Ben bunların büyük ölçüde boşluktan kaynaklandığını düşünüyorum. İnsanlar boş otururlarsa çok konuşurlar, çalışırlarsa bu kadar boş konuşma zamanları olmaz. Herkesin söz söyleme özgürlüğü var ama haksız bir eleştiriyse ya da suç teşkil eden ya da kamu göreviyle bağdaşmayan bir eleştiriyse bu sözü söyleyen yaptırımına katlanır” dedi.

'Oyuncular çalışacak’
Devlet Tiyatroları’nda hantallık yaşandığı, bazı oyuncuların hiç sahneye çıkmadan maaş aldığı iddiaları için Günay, “Sahne sayısını çoğaltırsak, daha çok oyun, daha çok sahne daha çok imkan yaratırsak sanıyorum bu tür söylentilerin aslı olmadığı ortaya çıkacaktır. Arkadaşlarımızın daha çok oyunda görev yapabileceği imkanları yaratmaya çalışacağız. O zaman kimsenin boş oturmadığını göreceksiniz” dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, “Tepebaşı’ndaki TRT binası yıkılacak. O alanda güzel bir konser salonu yapılacak, ama yanı sıra güzel bir dram tiyatrosu şartıyla bu özelliği tekrar oraya getireceğiz” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 15:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?