3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Anadolu yakasında trafik kilitlendi

Okulların açılması ile birlikte Anadolu yakasında trafik felç olurken, Avrupa yakasında Avcılar-Zincirlikuyu metrobüs hattının hizmete girmesiyle bu bölgede trafikte bir rahatlama görüldü. 

Vatandaşlar ücretsiz olan toplu taşıma araçlarını tercih ederken, trafik akışını sağlamak için İstanbul genelinde 7 bin polis, 315 jandarma ve bin zabıta belirli noktalarda görev yapıyor. 

Okulların açılması ile birlikte okul servislerinin de trafiğe dahil olmasıyla özellikle İstanbul'un Anadolu yakasında trafik durma noktasına geldi. 2 milyon 320 bin öğrencinin ders başı yaptığı İstanbul'da, trafik akışını sağlamak için İstanbul genelinde 7 bin polis, 315 jandarma ve bin zabıta belirli noktalarda görev yapıyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafiğe çözüm için bir dizi önlem alırken, toplu taşıma araçları ücretsiz olarak hizmet veriyor. Okul servislerinin de trafiğe dahil olması ile
birlikte sabah saatlerinde oluşacak trafik yoğunluğunun önüne geçmek için memurların mesai saati 09.00'da başladı. İETT duraklarda uzun kuyruklar oluşmasını engellemek için 800 ek sefer koyarken, İDO'da kış tarifesine geçerek ek sefer koydu. Anadolu yakasında yaşanan trafik yoğunluğunun aksine Avrupa yakasında, Avcılar-Zincirlikuyu metrobüs hattının hizmete girmesi ile yoğunluk yaşanmadı. Özellikle metrobüs hattındaki İETT ve Özel Halk otobüslerinin E5'ten çekilmesi trafikte büyük ölçüde rahatlık sağladı. 

Vatandaşların metrobüse akın etmesi ile birlikte metrobüs istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu. 

Geçen yıllara göre trafikte korkulan olmazken, vatandaşlar toplu taşıma araçlarının ücretsiz olmasından dolayı memnun olduklarını söyledi. Özellikle metrobüsü tercih eden vatandaşlar trafiğin sadece belediyeler bünyesinde çözülemeyeceğine işaret ederek herkesi toplu taşıma araçlarını kullanmaya çağırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 11:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?