1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Anafartalar zanlıları serbest

Ankara Ulus'taki Anafartalar Çarşısı önündeki patlamanın faili Güven Akkuş'a pasaport çıkartılması için sahte belge düzenlenmesine ilişkin adliyeye sevk edilen eski polis memuru H.P'nin de aralarında bulunduğu 3 kişi savcılıkça serbest bırakıldı. 

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderilen eski polis memuru H.P, Güven Akkuş'un ağabeyi G.A ve akrabası K.A, burada cumhuriyet savcısı Ali Cengiz Hacıosmanoğlu tarafından sorgulandı.

Savcı Hacıosmanoğlu, Güven Akkuş'a 1998 yılında pasaport çıkartılmasına ilişkin yakalanan bu kişileri “işlenen suçun zaman aşımına uğraması” sebebiyle serbest bıraktı.

İstanbul'da gözaltına alınarak Ankara'ya gönderilen G.A ve Nisan 1998 yılında Güven Akkuş'a, ağabeyinin oğlu adına sahte pasaport başvurusu yapan ve düzenleyen eski polis memuru H.P, Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit tarafından sorgulanmıştı.

H.P ve G.A hakkında yetkisizlik kararı veren savcı Kelkit, daha sonra bu kişilerin, “sahte pasaport düzenlemek” suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca sorgulanması gerektiğini karar vermişti.

H.P ve G.A, söz konusu karar üzerine İstanbul'a gönderilmişti

AA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 13:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?