30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Analar kınalı kuzularına koştu

Edirnekapı Şehitliği, her bayram da olduğu gibi bu bayramda da şehit ailelerinin akınına uğradı. Anne ve babalar, oğullarının mezarı başında gözyaşlarına boğulurken, demokratik açılıma tepki gösterdi.

Edirnekapı Şehitliği'ne sabahın erken saatlerinden itibaren gelmeye başlayan aileler, şehitlikte görevli askerler tarafından karşılandı. Askerlerin şeker ikram ederek karşıladıkları anne ve babalar, oğullarının mezarı başında dualar okudu. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da şehitlikte hüzünlü anlar yaşandı. Şehit verdikleri oğullarının mezarı başında Kuran-ı Kerim okuyan aileler, gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anların yaşandığı şehitlikte, Malatyalı Piyade Komando Onbaşı Sedat Karaçor'un annesi de gözyaşlarını tutamadı.

Gözü yaşlı anne ve babalar demokratik açılıma da tepki gösterdi. Bir şehit annesi, haklarını helal etmediklerini belirterek, "Bizim canımız yerdeyken nasıl barışalım. 17 yıldır her bayramda oğlumun mezarını ziyaret ediyorum" dedi.

Başka bir şehit annesi de oğlunu 20 yıl önce şehit verdiğini kaydederek, "Bunun acısını taşıyorum. Bayramlar artık bizim için bayram değil. Her günümüz yas olmuştur" şeklinde konuştu.

Şehit olan kardeşinin mezarını ziyaret eden bir ağabey ise, "Biz açılımı desteklemiyoruz. Bizim kanımız yerdeyken onlar serbest dolaşıyor. Başbakanımıza sesleniyorum; bu yanlışı düzeltsin" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 11:29:05
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 16:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?