6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

ANAP, İstanbul adaylarını açıkladı

Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı Nesrin Nas, "Uzanlar'ın yaptıkları mutlaka cezalandırılmalı, ama yapılan operasyonun zamanına bakılınca sadece alacakların tahsiline yönelik bir şey gibi görünmüyor. Yolsuzluk Yasası yeni çıkmadı, Cem Uzan meydanlara çıkınca mı akılları başlarına geldi?" dedi.
ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas, 28 Mart Yerel Seçimler öncesi ilçe ve belde başkan adaylarını Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen bir törenle tanıttı. Törende kürsüye çıkan Nesrin Nas, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Pınar Türenç, Avcılar Belediye Başkan adayı Dr. Erdal Yüksel, Bahçelievler Belediye Başkan adayı Nedim Kolan, Bakırköy Belediye Başkan adayı Ahmet Bahadırlı, Bayrampaşa Belediye Bbaşkan adayı Aydın Balık, Beşiktaş Belediye Başkan adayı Yusuf Namoğlu, Beykoz Belediye Başkan adayı Çoşkuner Karadeniz, Beyoğlu Belediye Başkan adayı Abit Katıkaya, Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Hasan Akgün, Bahçeşehir Belediye Başkan adayı Kemal Aydın, Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Nevzat Karadeniz, Esenyurt Belediye Başkan adayı Burhan Akbulak, Çatalca Belediye Başkan adayı İsmail İp, Eminönü Belediye Başkan adayı Fikret Aslan, Esenler başkan adayı Özkan Ercan, Eyüp Belediye Başkan adayı İsmail Altuntaş, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı Kadriye Özdoğan, Kağıthane Belediye Başkan adayı Aydoğan Düzen, Kartal Belediye Başkan adayı Mehmet Özbek, Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Hüseyin Okur, Sarıyer Belediye Başkan adayı Sedat Özsoy, Silivri Belediye Başkan adayı Aydın Keskinocak, Şile Belediye Başkan adayı İhsan Çayıroğlu, Ümraniye Belediye Başkan adayı Tolga Tellikurşun, Zeytinburnu Belediye başkan adayı Mustafa Yiğitoğlu, Fatih Belediye Başkan adayı Cemalettin Çağaman'ı tek tek tanıttı.
Törende konuşan Nesrin Nas, İstanbul'un Türkiye'nin sosyal, ekonomik ve tarihi dönemlerinin taşıyıcısı olduğu için önemli olduğunu söyledi. İstanbul'un, ülkeye yüzde 40 oranında katma değer ve yüzde 30'dan fazla istihdam sağladığını belirten Nas, "Dolayısıyla İstanbul partiler için siyasi seçim merkezidir. Biz İstanbul'un önüne, İstanbul'a hak ettiği değere layık bir kadroyla çıkıyoruz. ANAP'ın kadrolarına iktidar partisi şiddetle ihtiyaç duyuyor. Sadece bizim arkadaşlarımızı kamuoyuna sunacakları vitrine koymak için çaba harcıyorlar. ANAP'lı belediye başkanlarının üzerinde öylesine zor kullanıyorlar ki, anlatmak mümkün değil. Daha dün Denizli Babadağ Belde Belediye Başkanı AK Parti'liler tarafından kaçırıldı. Zorla AK Parti binasına hapsedildi. Belediye başkanımız kendilerinin partisine geçmeyeceğine dair AK Parti'ye faks yollamasına rağmen, belediye başkanı parti tarafından alıkonuldu. ANAP'lı belediye başkanlarını canlarından bezdiriyorlar. Onları devamlı müfettiş baskısı altında tutuyorlar. Soruyorum size, acaba 1 ayda bir belediye başkanına 42 müfettiş gönderilir mi? Böyle belediye başkanlıklarımız var. Bu salonda oturanlar bu tehditlere ve şantajlara pabuç bırakmayacaklardır. Millete hizmet etmenin önüne koltuklarını koyanlara zaten bizim ihtiyacımız yok" dedi.
Mevcut hükümetin işsizliği nasıl çözeceğine dair hiç bir politikası olmadığını kaydeden Nas, "Koltuklarını korumak için 20 bin insanın yoksul kalması gerekiyor. 20 bin insan yoksul kalmalı ki onlar da erzak dağıtarak koltuklarını korusun. Yine başörtüsü gündeme geldikçe onlar koltuklarını koruyorlar. Başörtüsünü gündeme getirerek varlıklarını sürdürmek istiyorlar. Neden AK Parti'nin başörtülü belediye başkan adayı yok? Okuyan insanların başörtülerini siyasete alet ediyorlar, ama bu konuda hiç bir şey yapmıyorlar. Madem başörtüsünde bu kadar kararlısınız, o zaman bir tane başörtülü belediye başkan adayınız olsun. Bu ne iki yüzlülük?" şeklinde konuştu.

"UZANLAR'IN YAPTIKLARI MUTLAKA CEZALANDIRILMALI"
Törendeki konuşmasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Uzan Operasyonu'nu da değerlendiren Nesrin Nas, "Uzanlar'ın yaptıkları mutlaka cezalandırılmalı, ama yapılan operasyonun zamanına bakılınca sadece alacakların tahsiline yönelik bir şey gibi görünmüyor. Eğer öyle olsaydı ona göre davranılırdı. Yolsuzluk Yasası yeni çıkmadı, Cem Uzan meydanlara çıkınca mı akılları başlarına geldi? Cem Uzan'ın başına gelen bu olayla, diğer medya sahipleri ve Hazine'ye borcu olanlara şu mesajı vermek istiyorlar. 'Aklınızı başınıza alın, dikkatli davranın yoksa sonunuz böyle olur' diyerek tehdit ediyorlar. Bunların tek amacı tehdit ve baskı ortamı yaratmak. Yolsuzlukla mücadele adı altında yeni bir yasa çıkarıyorlar. Bu yasada soruşturmalarda sürekli gizli izleme yetkisini içeren ülkeyi adım adım polis devleti olmaya götüren bir düzenleme yapıyorlar. Bu sindirme harekatının bir parçasıdır. Bunlar kendilerinden olmayan herkesi susturmaya çalışıyorlar. Bu servet transferi operasyonudur" açıklamasında bulundu.
Konuşması sık sık dinleyiciler tarafından alkışlarla kesilen Nesrin Nas, daha sonra Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndan ayrıldı.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2004 Cumartesi 17:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?