4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Anel Elektrik halka arzını açıkladı

Anel Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Anel Elektrik Proje Taahhüt Tic A.Ş, sermayesini 30 milyon YTL'den 47 milyon YTL'ye arttırdığını ve arttırılan sermayenin tamamının halka arz edileceğini bildirdi. 

Verilen bilgiye göre Atatürk Havalimanı Dışhatlar Terminali ve Ankara Esenboğa Havalimanı İç ve Dış Hatlar terminalleri, Adnan Menderes Havalimanı gibi yurtiçi projelerin yanı sıra Doha Havalimanı, Kahire Havalimanı, Tiflis Havalimanı gibi uluslararası projelerde tüm elektrik altyapılarının projelendirme ve uygulama görevlerini üstlenmiş olan Anel Elektrik Proje Taahhüt Tic AŞ'nin halka arzı ile ilgili düzenlenen basın toplantısında Anel Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel, Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batukan, Anel Grup Stratejik Planlama ve Finans Yöneticisi Ender Çolak ve Tera Menkul Değerler A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Çolak tasarruf sahipleri için açıklamalarda bulundu. 

Anel Grubu'nun daha önce payları halka arz edilmiş olan ve IMKB'de işlem gören Plastikkart ve Anel Telekom'dan sonra üçüncü şirketi Anel Elektrik Proje Taahhüt'ün halkı arzının 3-4-5 Aralık 2008 tarihlerinde gerçekleşeceği ve bir payın satış fiyatının 2,5 YTL, halka açıklık oranının yüzde 36,2 ve halka arz tutarının toplam büyüklüğün ise 42,5 milyon YTL olduğu belirtildi. Tera Menkul Kıymetler A.Ş aracılığı ile yapılacak olan halka arzın payları borsada satış yöntemi kullanıldığı için İMKB'de işlem
yapmaya yetkili bütün aracı kuruluşlar aracılığıyla da alım yapılabilecek. 

Anel Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel, Anel Elektrik'in kurulduğu yıl olan 1986 yılından bugüne katettiği mesafeyi vurgulayarak bu dönemde ülkenin yaşadığı iki büyük ekonomik krizden de şirketin başarılı stratejilerle çıktığını, bu dönemlerde istihdam azaltıcı bir politika izlemediğini belirtti. Çelikel, grubun şirketlerinin halka açık olmasının şeffaflığı ve uluslararası standartları uygulamayı zorunlu kıldığını bunun da şirkete rekabet avantajı sağladığını belirtti. 

Yapılan açıklamalarda, Anel Grubu'nun bin 800'ün üzerinde çalışanı olduğu, 2007 yılında 175 milyon dolar olan yıllık cirosunun bu yıl 200 milyon dolar civarında olmasının beklendiği ifade edildi. Anel Elektrik'in hali hazırda 363 milyon dolar düzeyinde olan sözleşme portföyünün yüzde 75'inin yurt dışı projeler olduğu dikkat çekilirken, şirketin 276 milyon dolarlık yurt dışı faaliyetlerinin büyük bölümünü Katar Doha Havalimanı ile Kahire Havalimanı elektrik projelerinin oluşturduğu bildirildi. Öte yandan şirketin aynı zamanda Doha Havalimanı ek terminal binası, Ürdün'de Kral Hüseyin Hastanesi, Libya Tripoli Havalimanı Terminal Binası gibi büyük projeler için de teklif hazırlığında olduğu belirtildi. 

Halka arzla şirkete sağlanacak kaynağın özellikle Ortadoğu'daki yeni faaliyet alanlarında kullanılacağı, bunun yanında enerji üretim ve dağıtımı konusunda da faaliyette bulunulmasının amaçlandığı açıklandı. Şirketin faaliyet kar marjının da önceki yıllardaki yüzde 5 düzeyinden yüzde 10 düzeyine yükseldiği, net dönem karının 2008 yılı 9 aylık döneminde 2007 yılı sonuna göre yüzde 80'den fazla artarak 5,8 milyon dolar düzeyine geldiği, hisse başına net karın da aynı dönem sonunda 0,24 YTL olduğu belirtildi. Şirketin kurumsal yönetim anlayışını esas alarak örgütlenmesini yürüttüğü, bu kapsamda kamuyu aydınlatma politikasının oluşturularak kamuya duyurulduğu, yatırımcılara yönelik periyodik bildirimlerin de etkin bir şekilde yürütüleceği ifade edildi. 

Yurtiçinde tüm Turkcell Operasyon Merkezleri, Ford Otosan A.Ş., Four Seasons Bosphorus Otel, Marmaray Projesi istasyonları, binaları ve depolarının elektromekanik işleri gibi farklı alanlarda yer alan iş merkezleri, alışveriş merkezleri, sanayi tesisleri, bankalar, oteller gibi birçok büyük tesisin proje ve uygulamasını, yurtdışında Ortadoğu ülkelerinde kongre merkezleri, havalimanları ve sosyal tesis projelerini tamamlamış olan Anel Elektrik Taahhüt, Katar, Ürdün, Mısır, Gürcistan'da, Bechtel, Taisei, TAV gibi dünyaca kabul görmüş taahhüt firmalarına verdiği altyüklenici hizmetlerini de sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 18:12:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?