6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Angus timi görev başında

ANGUS YAKALAMA TİMİ GÖREV BAŞINDA

İstanbul'da, kaçan kurbanlıkları yakalamak için "Angus Yakalama Timi" kuruldu. Bağcılar Belediyesi tarafından kurulan ekip, kaçan angusları yakalayacak.

Uruguay'dan getirilen angus cinsi kurbanlıkların satışına İstanbul'un bir çok noktasında başlandı. Yetiştirildikleri ülkelerde hiç bağlanmadıkları için ipe alışkın olmayan anguslar, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala sahiplerinin elinden kaçmaları ve hayvan pazarlarında yaşattıkları zorluklarla sık sık gündeme geliyor. Yaşanan şikayetlerden yola çıkan Bağcılar Belediyesi, "Angus Yakalama Timi" kurdu. Kaçan hayvanların yanı sıra, kesim esnasında yaşanabilecek sıkıntılar göz önüne alınarak kurulan tim,

4'er kişilik iki ekip halinde görev yapacak. Yakalama Timi kurban kesiminin yapılacağı bayramın 2'inci gününe kadar görev yapacak.

Bağcılarda kurbanlığı kaçan vatandaşların (212) 659 20 48 ve (212) 659 42 98 nolu telefonları arayarak yardım istemesi durumunda, tam donanımlı ekip olay yerine hareket edecek. Ellerinde hayvanı sakinleştirici, bayıltıcı çubuk ve tabanca olan tim elemanları gerektiğinde etkisiz hale getirmek için bu silahlara başvurabilecek.

Bağcılar Belediyesi Veteriner Hekimi Erhan Bağ, silahla hayvanın kaba etine atış yapıldığını ve bunun hayvana herhangi bir zararının olmadığını söyledi. Silahlarda hayvanı sakinleştirici ilaç kullanıldığını ifade eden Bağ, hayvanın vurulmasının kısa süreli bayılmasına sebep olduğunu belirtti. Silaha, hayvanın yakalanamaması ve çevreye zarar vermesi durumunda başvurulacağını ifade eden Bağ, vatandaşların kurban ibadetini en iyi şekilde yerine getirebilmeleri için böyle bir çalışma yapıldığını söyledi.

ANGUS YAKALAMA TİMİ GÖREV BAŞINDA
ANGUS YAKALAMA TİMİ GÖREV BAŞINDA
ANGUS YAKALAMA TİMİ GÖREV BAŞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2010 Perşembe 18:17:04
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 18:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?