3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Anma törenine 10 kişi katıldı

"Dünya Trafik Mağdurlarını Anma Günü"nde trafik kazalarında ölen yüzbinlerce insan, Kadıköy Meydanı'nda 10 kişinin katıldığı bir etkinlikle anıldı.
Her yıl Kasım ayının üçüncü pazarı yapılan " Dünya Trafik Mağdurlarını Anma Günü" için 'Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği' tarafından etkinlik düzenlendi.

Kadıköy Meydanı'nda düzenlenen anma etkinliği 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Etkinliğe, geçen yıl İhsan Kalkavan'ın yeğeni Faruk Kalkavan'ın çarparak ölümüne neden olduğu Sinem Yalçın'ın anne ve babası da katılarak destek verdi. Grup üyeleri daha sonra yere serilen siyah bir bez üzerine mumlarla 'Unutma' yazarak trafik kazalarında ölen insanların unutulmamasını istedi.

10 kişinin katıldığı etkinlikte açıklama yapan Yeşim Ayöz, trafik kazalarında her yıl binlerce insanın hayatını kaybettiğini belirterek sürücülerin daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Yollardaki terörün her gün can almaya devam ettiğini vurgulayan Ayöz, "Ulusça çok değerli insanlarımızı kaybetmeye devam ediyoruz. Cezalar caydırıcı olmalı, herkes kurallara uymalı, uymayanları uyarmalı ve sadece kendimizi değil, karşımızdakini de düşünerek kayıpları azaltmalıyız"

İha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 14:16:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?