4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Anneler günü için 'özel' çanta

Üsküdar'daki bir depo ve iş yerine baskın düzenleyen polis, Anneler Günü için Çin'den getirilen lüks markaların taklidi olan 1 milyon 200 bin YTL değerinde 12 bin adet çanta ele geçirdi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin bir ihbarı değerlendirmesiyle ortaya çıkan sahtecilik olayında, sahtecilerin özel günleri fırsata dönüştürdükleri ortaya çıktı. Bir ihbarı değerlendiren polis, Üsküdar Bulgurlu'da bir depoya baskın düzenledi. Kaçak ve sahte markalı kadın çantalarının Türkiye'ye getirildiği bilgisinden hareket eden polis, depoda yaptığı incelemede çok sayıda çanta buldu. Deponun sahibinin verdiği bilgiler doğrultusunda aynı kişinin Capitol Alışveriş Merkezi'ndeki iş yerinde de inceleme yapıldı. Burada da çok sayıda kaçak ve taklit kadın çantası ele geçirildi. İncelemesini tamamlayan ekipler, çantaların envanterini çıkararak araçlara yükledi.

8 kamyon dolusu çantanın ele geçirildiği baskının ardından kaçak mallar emniyete getirildi.


Olayla ilgili çok yönlü soruşturma yapan polis, şahısların Çin'den getirttikleri çantaları alışverişin en fazla olduğu zamanlarda piyasaya sürmeyi planladıkları belirlendi. Yaklaşan Anneler Günü'nde kaçak malların tamamının piyasaya sürüleceğini tahmin eden polis, olayla ilgili iş yeri sahibinin de aralarında bulunduğu 3 kişiyi gözaltına aldı. 12 bin adet çantanın ele geçirildiği olayda ürünlerin David Jones, Totti ve Fuji gibi lüks çanta markalarının bire bir taklidi olduğu belirtildi. Yapılan incelemelerde ele geçen kaçak çanta sayısının 12 bin olduğu belirtilirken, ürünlerin piyasa değerinin ise 1 milyon 200 YTL olduğu tahmin ediliyor.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 22:21:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?