4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Anneye sprey sıktılar ve....

Zeytinburnu'nda  bir eve giren kimliği belirsiz biri kadın iki kişi, evde uyuyan 3-4 aylık bebeği alarak kayıplara karıştı. İki saat sonra bir kömürlükte terk edilmiş vaziyette bulunan bebek yapılan işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Polis, olayın aile içi bir meseleden kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Alınan bilgiye göre olay, Zeytinburnu Sümer Mahallesi 6. Sokak No:25 üzerinden yer alan 5 katlı bir binanın 1. katında meydana geldi. İddiaya göre; çarşaflı olduğu öğrenilen bir kadın ile beraberindeki 13 yaşlarındaki erkek bir çocuk, söz konusu adrese gelerek kapı zilini çaldı. Bu sırada evde bebeği ile uyuyan Hatice Şenyıldız, kapıyı açtı ve ne istediklerini sordu. Bu sırada yüzüne bayıltıcı sprey sıkılan Hatice Şenyıldız bayılarak yere yığıldı. Saat 17.30 sıralarında kendisine gelen Şenyıldız, beraber uyuduğu Utku adındaki 3-4 aylık bebeğinin evde olmadığını fark etti. Bunun üzerine eşi Murat Şenyıldız'ı arayan Hatice Şenyıldız başına gelen olayı anlattı. Durumu polise bildiren aile daha sonra şikayetçi olmak üzere polis merkezine gitti. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, İstanbul genelinde çalışma başlattı. Kaçırıldığı ileri sürülen Utku bebek olaydan yaklaşık 2 saat sonra Güngören Merkez Mahallesi Erdem Sokak üzerindeki bir binanın arkasında yer alan kömürlükte bulundu. Utku bebeğin ağlama sesini işiten yaşlı bir vatandaşın bulduğu ve durumu polise ihbar ettiği belirtildi. Bulunan bebek daha sonra polis ekipleri tarafından hastaneye kaldırılarak sağlık kontrolünden geçirildi. Kaçırılan bebek daha sonra ailesini teşhis ettirildi. Aile bireylerinin teşhisi ile kaçırılan bebeğin Utku bebek olduğu belirlendi. Ardından bebek yapılan işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.

Utku bebeğin bir yakını olduğu öğrenilen Mustafa Şenyıldız, "Biz kahvede oturuyorduk. Sonra haberini alır almaz geldik buraya. Evde bebeğin annesi yatarken kapı çalınmış, o da uyku sersemliği ile kapıyı açmış. Bu sırada yüzüne sprey sıkmışlar. Ondan sonra bebeği alıp kaçmışlar" diye konuştu.

Öte yandan, aile bireylerin ön ifadesini alan polis ekipleri, çelişkili ifadeler nedeniyle olayın aile içi bir meseleden kaynaklandığı üzerinde duruyor.

Polis, bebeği kaçırdığı ileri sürülen kimliği belirsiz iki şüphelinin yakalanması için geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2011 Perşembe 10:02:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?