30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Araba parasına uçak bileti

Türk Hava Yolları'nın (THY) yeni başlattığı "First Class" hizmetinin ilk yolcusu, bir koltuğa yaklaşık 12 bin 500 TL vererek Bangkok'a uçtu.

THY'nin filosuna yeni katılan Boeing 777-300 ER tipi uçaklarla başlattığı "First Class" hizmetinin ilk yolcusu Bangkok 'a uçtu. Turizmci Nihat Genç, uçak biletine yaklaşık bir araba parası verdi. Uçuştan 2 saat önce özel bir araçla evinden alınarak Atatürk Havalimanı'na getirilen Genç, burada bir CIP hizmeti olan Prime Class hostesleri tarafından karşılandı. Genç, first class yolcuları için hazırlanan güvenlik kontrol noktasından sıra beklemeden geçiş yaparak, bilet ve bagaj işlemlerini yaptırdı.

Pasaport kontrolünden de beklemeden geçen Genç, özel golf arabası ile uçağın kalkış saatini beklemek üzere first class yolcuları için hazır tutulan bekleme salonuna alındı. Atatürk Havalimanı'nda kendisini görüntülemek için bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nihat Genç, iş adamlarına yönelik fuar ve turlar organize eden bir turizm firmasında görev yaptığını belirterek, deneme amaçlı uçuş yaptığını söyledi. Daha önce de first class uçtuğunu ifade eden Genç, "Yıllardır first class uçuyordum. Daha önce ABD hatlarında bu uygulama vardı. Bu hizmeti iş adamaları görmeden bizim görüp onlara anlatmamız gerekiyordu. Müşterilerimize bu hizmeti anlatmak için deneme amaçlı uçuyorum" dedi.

Bilet için ne kadar ödediğini söylemekten kaçınan Genç, kriz ortamında THY'nin first class uygulamasının başarılı olup olmayacağın yönelik düşüncesinin sorulması üzerine şunları söyledi: "Kriz ortamında THY'nin first class uygulaması kesinlikte başarılı olacak. Sadece kriz ortamı olarak düşünmemek lazım. Krizden etkilenen belli çevreler vardır. Ama bundan etkilenmeyenler de var. THY'nin bu tür müşterilere de ihtiyacı olacaktır. Sadece Uzakdoğu değil, ABD ve Brezilya hatlarında da bu hizmeti talep eden yolcular olacaktır. Bu bizim bir eksikliğimizdi."

- İLK İKİ UÇUŞTA YOLCU YOKTU
THY'nin 2008 yılı sonunda filosuna dahil ettiği ve first class hizmetinin sunulduğu Boeing 777-300 ER tipi uçakları, daha önce yaptığı 2 uçuşta first class yolcusu olmadan uçmuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 10:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?