4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Araç kundaklayanlar yakalandı

Kartal'da 2 ayrı aracı kundaklayan şahıslar, olaydan kısa süre sonra polis tarafından yakalandı.


Edinilen bilgiye göre olay saat 23.00 sıralarında Kartal, Uğur Mumcu Mahallesi, Söğütlüdere Caddesi'nde meydana geldi. Cadde üzerinde park halinde bulunan 34 DE 7344 plakalı Ford Transit marka araca molotof kokteyli atarak kundaklayan şahıslar, daha sonra aynı yerde bulunan 34 EC 0546 plakalı Opel Corsa marka otomobili yakmak istedi. Ancak mahalle sakinlerinin durumu fark etmesi üzerine şahıslar kaçınca, Opel marka araçta hasar oluşmadı. Bu arada Ford Transit'in sahibi Cihan Karakuş, "Evde oturuyordum.


Komşum sigara içmek için balkona çıkmış. Bu sırada arabamın yandığını görmüş. Hemen bana koştu. İtfaiye ve polisi aradık. Zaten onlar gelene kadar da yangını söndürdük" dedi.


Öte yandan el birliği ile yanan aracı söndüren mahalle sakinlerinin verdiği eşkaller doğrultusunda harekete geçen polis ekipleri, olaya karışan 2 şahsı kısa sürede ele geçirdi. C.A. (17) ve A.Ö. (17) isimli zanlılar, polise verdikleri ifadede geçtiğimiz Cuma günü de benzer bir eylem gerçekleştirmek üzere olduklarını ve bu sırada kendilerine G.K. (18) isimli bir şahsın gözcülük ettiğini söyledi. Bunun üzerine polis ekipleri, G.K. isimli şahsı evinden alarak, ifadesi alınmak üzere karakola getirdi. Bu
arada C.A. isimli zanlının adli sicilinde "Terör örgütü mensubu olmak" suçundan kaydı bulunduğu bildirildi.


Olayla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 03:18:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?