3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Araç muayene zinciri hizmete başlıyor

Doğuş Grubu, Akfen ve TÜV SÜD ortaklığı ile kurulan TÜVTURK'ün uluslararası standartlarda araç muayene hizmeti veren istasyonlar zincirinin yeni halkaları, İstanbul'da hizmet vermeye başlayacak.
Verilen bilgiye göre TÜVTURK Araç Muayene İstasyonlarının yeni halkaları, İstanbul Çatalca, Kavaklı, Silivri, Pendik, Sultanbeyli, Mimarsinan, Esenyurt, Orhanlı, Hadımköy, Dudullu, Haraççı ve Şile ilçelerinde olmak üzere toplam 12 noktada bugün itibariyle faaliyet göstermeye başlıyor. TÜVTURK İstanbul Araç Muayene İstasyonları, T.C Ulaştırma Bakanlığı tarafından yetkilendirilerek 20 yıllığına İstanbul'da periyodik araç muayenesi için tek yetkili kurum olacak ve TÜVTURK İş Ortağı "TÜVTURK İstanbul Taşıt
Muayene İstasyonları İşletim Anonim Şirketi" tarafından işletilecek.
Araçların periyodik muayenesi 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 34. maddesi gereği araçların trafik güvenliği için gerekli olan teknik kontrollerini kapsıyor ve T.C. Ulaştırma Bakanlığı denetiminde TÜVTURK tarafından gerçekleştiriyor.


TÜVTURK Araç Muayene İstasyonlarında cumartesi günü de dahil olmak üzere haftanın 6 günü 08.30 ile 16.30 saatleri arasında araç kabulü gerçekleştiriliyor. İstanbul'da günde yaklaşık 3 bin 300 adet araca hizmet verileceği belirtiliyor. Öte yandan İstanbul'daki 12 sabit istasyona ek olarak 1 gezici araç muayene istasyonunun da hizmete gireceği, bu istasyonun Adalar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beyoğlu, Eminönü, Esenler, Eyüp, Fatih, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal,
Küçükçekmece, Maltepe, Sarıyer, Şişli, Avcılar, Üsküdar ve Zeytinburnu gibi çevre ilçelere hizmet götüreceği ifade ediliyor.

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 16:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?