6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Araplar Türk hamamına merak sardı

ARAPLAR TÜRK HAMAMINA MERAK SARDI

Lüks ve pahalı mallara ilgisi ile tanınan petrol zengini Arapların son gözdesi Türk hamamlar oldu.Bu ilgiyi fark eden Mimar Naim Arnas, Arap zenginlere Türk hamamı yapacak. Mimar Naim Arnas'ın yaptığı projede hamamın muslukları altın kaplama olacak.

Bursa'da "Eski hamam Eski Tas" adı altına 30 yıllık hamam koleksiyonunu sergiye dönüştüren ünlü Türk Mimar Naim Arnas, şimdi de Araplara Türk Hamamını pazarlıyor. Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Arnas, Katar, Dubai ve Kuveyt'te saraylara Türk Hamamı yapacağını belirterek, "Araplar şatafatı çok seviyor. Saraylarına Türk hamamı yaptırmak istiyor. Yakın bir zamanda çalışmalara başlayacağım" dedi.

Arnas, hamamların inşaatının son teknolojiye göre yapılacağını ifade ederek, "Sadece Araplar değil ülkemizde de bu tür projeler var. Geçmişe dönüş gibi geliyor bana hamama dönmek. Bununla ilgili Arap ülkelerinde üç tane projem var. Bu projeleri özel kişilere yapıyoruz. Onlar evlerine hamam yaptırmak istiyor. Katar Emirine yakın bir aile evine hamam yapmak istiyor. Tamamen yeni teknolojiye göre yapılacak. Ama gene göbek taşı var. Çırağan Sarayı'nın içinde bir hamam var. Oda saray hamamıdır. Bence hamamın

kendisi lüks. Araplara yapılacak hamamların muslukları altın kaplama olacak. Ama maliyeti konusunda bir fikrim yok. Geçen yılbaşı Dubai'deydim. Onlar her şeyi abartılı yapıyor. Hamamları da abartılı olacak. Standartları çok yüksek. Saraylarına hamam yaptırmak isteyen bir aile bunun için 600 metrekare alan ayırmış. İnşallah bunun devamı gelir ve Türk hamam kültürünü iyi bir şekilde tanıtırız" diye konuştu.

ARAPLAR TÜRK HAMAMINA MERAK SARDI
ARAPLAR TÜRK HAMAMINA MERAK SARDI
ARAPLAR TÜRK HAMAMINA MERAK SARDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 13:45:01
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 23:26:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?