7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Arınç'tan Ruhban Okulu'na yeşil ışık

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'de yaşayan 72 milyon kişinin tamamının birinci sınıf vatandaş olduğunu belirterek, "Heybelida Ruhban Okulu'nun tekrar eğitime başlaması konusunda şahsım ve hükümetimizin kararı olduğunu bildirmeliyim" dedi.

Arınç, Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde dini liderlerle bir araya geldi. Fener Rum Patriği Bartholomeos ile Türkiye Musevi Cemaati Hahambaşısı Rav İshak Haleva'nın da hazır bulunduğu görüşme kapsamında açıklama yapan Arınç, Türkiye'de yaşayan 72 milyon kişinin tamamının birinci sınıf vatandaş olduğunu söyledi. Heybeliada Ruhban Okulu konusundaki sorular üzerine, Patrik Bartholomeos ile bu konuyu konuşma fırsatı bulduklarını belirten Bakan Arınç, "Sayın patrik bu konudaki düşüncelerini ifade etti'' diye konuştu.

Arınç, olaya iyi niyetle yaklaştıklarını ifade ederek, "Anayasa Mahkemesi'nin ve diğer mevzuat hükümlerinin bir kısıtlama getirdiğini biliyoruz. Hükümetimizin görüşü; dini inançlara sahip ülkemizde yaşayan insanların azınlık statüsü içinde değerlendirilirse değerlendirirsin, Lozan'dan kaynaklanan hakları söz konusu edilirse edilsin, biz onlara başkasından farklı olarak bakmıyoruz. Onların din görevlisi yetiştirme ihtiyaçlarını, dini haklarının bir gereği olarak haklı buluyoruz. Heybeliada Ruhban Okulu'nun tekrar eğitime başlaması konusunda şahsım ve hükümetimizin kararı olduğunu bildirmeliyim. Bir hukuk devleti olan Türkiye'nin kendi mevzuatı içerisinde umarım çok fazla geçmeden gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 14:47:03
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 16:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?