6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Arkasında pankart ve fidyeciler görülmedi

İran Körfezi’ndeki Batık gemileri çıkarmak için bulunduğu Irak’ta kaçırılan armatör Kahraman Sadıkoğlu’nun önceki gün İhlas Haber Ajansı’na ulaşan video kasetiyle ilgili haber dünya basınında da yankı buldu. AP Ajansı, video kasette Sadıkoğlu’nun arkasında pankart ve fidyecilerin olmamasına dikkat çekti.

DÜNYA basınının en etkili gazetelerinden The New York Times ve Washington Post, kasetin Türk televizyonlarında yayınlanmasından sonra, Türkiye’nin en ünlü ve en zengin işadamlarından birinin Irak’ta kaçırıldığını duyurdular.

Sadıkoğlu’nun ‘Biz bu ülkede hiçbir hatalı iş yapmadık. Bizi inceleyecekler. Hangi işi yaptığımızı tespit edecekler. Ondan sonra da hayırlısı ile bırakacaklar’ şeklindeki sözleri gazete sütunlarına yansıdı. İki gazetenin haberinde şu bilgilere yer verildi:

‘Irak’ın güneyindeki Umm Kasr kentinde zengin bir Türk gemi sahibi fidye için kaçırıldı. Kahraman Sadıkoğlu, limandaki batık gemileri çıkaran şirketin başında bulunuyor. Sadıkoğlu, birkaç gün önce bir gemi kaptanıyla birlikte kaçırıldı. Ailesi, 25 milyon dolar fidye istendiğini söylüyor.’

ASSOCIATES PRESS

Yabancı ajanslar da Kahraman Sadıkoğlu’nun kaçırılmasını Türk televizyonlarında yayınlanan görüntülere dayanarak verdi. Kaçıranların kimler olduğunun bilinmediğini belirtirken Associates Press (AP) ajansı, ‘Videoda kaçıranlar görünmedi ve fidyeciler bir açıklama yapmadı. Irak’ta yabancıların rehin alındığında arka planda görülen işaret ya da pankartlar da bulunmuyordu’ dedi.

LOS ANGELES TIMES

Merkezi Dubai’de bulunan International Marine Contractors’ın başkanı olan Kahraman Sadıkoğlu, video kasette yaptığı işi savundu: ‘Biz aç insanları doyurduk, eğer bu bir suçsa, suçumu kabul ediyorum.’ Ünlü işadamının kaçırılması Türkiye’de karışıklık yaratabilir. Türk meclisi geçen yıl ABD askerlerinin ülkeye girişine izin vermemişti.

ST PETERSBURG TIMES

50’li yaşlarda olan Sadıkoğlu, dünyanın dört bir yanındaki gemileri kurtarması ve lüks yatları restore etmesiyle ünlü. Türkiye’nin en zenginlerinden biri olan Sadıkoğlu, bir zamanlar modern Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ait olan lüks Savarona yatını kurtarmasıyla da tanınıyor.
Hürriyet Gazetesi
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 08:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?