30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Arnavutköy'de yıkım savaşı

Arnavutköy'e bağlı İmrahor köyünde İSKİ su havzası üzerine yapılan gecekonduların yıkımı sırasında olaylar çıktı. Jandarma ve zabıta ekiplerinin, yıkıma direnen vatandaşlara biber gazı ve plastik merminin yanı sıra, sert müdahalesi dikkat çekti. Olaylarda 5 kişi gözaltına alındı.

Yıkım ekipleri, geçtiğimiz gün yaşanan gerginlik üzerine gerçekleştirilemeyen yıkım işlemi için sabahın erken saatlerinden itibaren İmrahor köyüne geldi. Daha önce yaşanan olaylar nedeniyle jandarma da yıkım ekipleriyle birlikte bölgeye giriş yaptı. Gecekondu sahipleri, evlerini yıktırmayacaklarını belirterek, ekiplere direndi. Jandarma, uyarılara rağmen direnişi sona erdirmeyen ev sahiplerine biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Yıkım, yaşanan arbedenin ardından tüm tepkilere rağmen
gerçekleştirildi. İş makinaları, gecekonduları kısa sürede yerle bir etti.

Gerginlik, yıkımı gerçekleştiren iş makinalarının gidişi sırasında da yaşandı. Jandarma ekipleri iş makinalarını köyden çıkartmak için geniş güvenlik önlemleri aldı. Öfkeli vatandaşlar, zabıta ekipleri ve iş makinalarını taş yağmuruna tuttu. Bir çok aracın camı kırılırken, jandarma öfkeli kalabalığa biber gazıyla ikince kez müdahale etti. Müdahale sırasında plastik mermi kullanılması da dikkat çekti.
Çıkan olaylarda 5 kişi gözaltına alındı. Yaşanan olayların ardından iş makinaları, güvenlik önlemleri altında köyden çıkarıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 13:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?