30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Arslanlı Köşk satışa çıkıyor

Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak'a ait Yeniköy'deki Arslanlı Köşk'e gelen TMSF ekipleri, değer tespiti yaptı.

İşadamının, imzalanan protokol kapsamında borcunu ödemediği gerekçesiyle TMSF ekiplerinin evine gelerek değer tespiti yaptığı öğrenilirken, köşkün önümüzdeki günlerde satışa çıkarılacağı öğrenildi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından görevlendirilen ekipler ve eksperlerden oluşan heyet, öğle saatlerinde Halis Toprak'ın Yeniköy'deki köşküne geldi.

İşadamının, Toprak Bankası'nın 132 milyon dolarlık borcundan dolayı imzalanan protokole uymayarak taksitleri ödemediği öğrenilirken, bu kapsamda TMSF gerekli işlemlere başladı.

Alacaklarının tahsiline yönelik çalışmalar başlatan TMSF, Carlton arazisinin satışının ardından Arslanlı Köşk'te değer tespiti yaptı. TMSF heyetinin incelemeleri sırasında köşkün dışındaki güvenlik görevlileri, görüntü almak isteyen basın mensuplarına engel olmak istedi.

Yaklaşık 1.5 saat inceleme yapan heyet, daha sonra toplu halde Arslanlı Köşk'ten ayrıldı. Oluşturulacak eksper raporları doğrultusunda fiyat belirlenmesinin ardından Arslanlı Köşk önümüzdeki günlerde satışa çıkarılacak.

Öte yandan, yazılı bir açıklama yapan Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak, "Bu olay, TMSF'nin bize uyguladığı baskının en açık delilidir. Evimizde bile bizi rahat bırakmamaktadır. Zira İstinye'de oturuyor olmamız kendisini rahatsız etmektedir. Şimdiye kadar her şeyi inkar etmiştir. Üç anlaşma yapılmış, üçüne de riayet etmeyip caymıştır" dedi.

Açıklamasında TMSF'ye yönelik suçlamalarını sürdüren Toprak, "Kendisi 480 milyon ABD doları tahsilat yaptığını açıklamıştır. Bunu inkar edemez, bankalara yatırdığımız paraların dekontları elimizde. Ayrıca defalarca anlaşma gereği bizden 450 milyon ABD doları alacağı olduğunu da ifade etmiştir. Bizim hesabımıza göre 450 milyon ABD doları borcun gerçekle, yani 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı ile belirlenen 40 milyon 600 bin TL borç ile bir ilgisi yoktur. Böyle olduğu halde ilk anlaşmada kendi el yazısı ve imzası ile 320 milyon ABD doları olarak belirlediği borcu inkar etmiş ve bu borcu zorla 450 milyon ABD dolarına çıkarmış ve 2016 yılına kadar ödenecek şekilde imzalatmıştır. Sonra bu anlaşmadan da cayarak bu parayı peşin alacağını ve yüzde 35 indirim uygulayacağını söylemiştir" diye konuştu.

Halis Toprak, açıklamasını şöyle tamamladı: "2.4,6 milyar TL değerindeki Carlton arazisini 70 milyon TL'ye sattı ve ayrıca Paşabahçe'deki bir milyar ABD doları değerindeki araziyi satışa çıkarıyorlar. Sonra söylemedi demesinler. Bir yandan da 'İstinye'yi satacağım' deyip bugün değer tespiti için temsilcilerini göndermiştir. 130 milyon dolar daha kendisine borcumuzun olduğunu söylüyor. 220+130 eder 350 milyon ABD doları. Biz kendisinden bizden fazla aldığı 700 milyon TL civarındaki parayı geri iade etmesini isterken o hala bizden para istiyor".

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 20:49:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?