1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

'Artİstanbul 2007' başlıyor

''6'ncı Artİstanbul 2007 Sanat Günleri'', 10-18 Kasım tarihleri arasında Karaköy 5 no'lu Antrepo'da gerçekleştirilecek.

Sanat Galericileri Derneği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle organize edilen Sanat Günleri, bu yıl "Türkan Şoray-Beyaz Perdeden Kostümler" sergisini ve Kolombiyalı sanatçı Fernando Botero'nun eserlerini ağırlayacak.

"Hissettiğin gibi..." temasıyla, ulusal ve uluslararası sanatçıların eserlerine yer veren Artİstanbul'da, resim, heykel, fotoğraf, enstalasyon, dijital sanat, video, grafik, gravür ve kağıt üzerine yapılan çalışmalar, dünya standartlarında hazırlanan sergileme üniteleriyle sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Düzenlenecek yarışmalar, seçkin sergiler ve Sanata Katkı Ödülleri de Artİstanbul'un içeriğini daha da zenginleştirecek.

Uluslararası fuar stantlarıyla, toplam 8 bin metrekarelik alana yayılan Artİstanbul, ülkemizin en önemli sanat platformu olma özelliğini taşıyor.

"Türkan Şoray-Beyaz Perdeden Kostümler" sergisi

Genç sanatçılar için de değerli bir sanat platformu olan Artİstanbul2007, açılışta Türk sinemasının vazgeçilmez ismi Türkan Şoray'ı ağırlayacak.

Gönül Paksoy'un küratörlüğünü yaptığı sergide, Türkan Şoray'ın bizzat hazırladığı kıyafetler ile filmlerinde giydiği kostümleri yer alacak.

Organizasyonda ayrı bir öneme sahip olan Kolombiyalı sanatçı Fernando Botero'nun eserleri de ilk kez Türk sanatseverlerle buluşacak.

Gürbüz,abartılı ve varlıklı insan figürlerini eserlerine konu eden Botero, son dönemlerde Ebu Garib resimleriyle dikkat çekiyor.



KULLANICI YORUMLARI


Buraya ilk yorum yazan siz olun




Yayınlanan yorumlar yorum sahiplerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır, CNN TÜRK ve cnnturk.com'un görüşlerini yansıtmaz.

Okur yorumları CNNTURK.COM editörleri tarafından onaylanmaktadır. CNNTURK.COM her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte; hakaret, küfür, aşağılama vb. içeren ve toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları kesinlikle yayınlamamaktadır. Cümlenin anlam bütünlüğü bozulmadığı takdirde, söz konusu ifadeler yorumdan çıkarılmaktadır.

Editoryal yoğunluk ve olası teknik arızalar sebebiyle yorumların yayına alınması gecikebilir.

Yukarıda belirtilen türden ifadeler içermediği halde yorumunuzun yine de yayınlanmadığını düşünüyorsanız, kullanıcı adınız ve yorum yaptığınız haberin başlığını belirterek, bize yazın.

ajanslar
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 12:20:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?