30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Asansör halatı koptu

Kağıthane'de bir konfeksiyon atölyesine yük asansörü ile malzeme taşıyan 3 kişi çelik halatın kopması sonucu yere çakıldı. Olayda 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay gece geç saatlerde Çağlayan Mahallesi, Pamuk Sokak'ta meydana geldi. Yaklaşık 1 hafta önce kiraladıkları konfeksiyon atölyesine gece geç saatlerde malzeme taşıyan 3 kişi, binanın dış kısmında kurulu bulunan yük asansörünü kullandı. 4. kattaki atölyeye malların bir kısmını taşıyan Hilmi Yozcu, Ümit Bütün ve Engin Yeşil isimli şahıslar daha sonra aynı asansöre binerek aşağı inmeyi denedi. Bu sırada ağırlığı çekmeyen yük asansörünün çelik halatı koptu.

Biranda yere çakılan asansörün kafesinde bulunan Ümit Bütün ve Engin Yeşil kazadan yaralı olarak kurtuldu. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Atölyenin ortaklarından olduğu öğrenilen Hilmi Yozcu isimli şahıs ise kopan çelik halatın boğazını kesmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerine gelen Yozcu'nun yakınları gözyaşlarını tutamadı. Yozcu'nun cesedi yapılan incelemelerin ardından morga kaldırıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 11:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?