30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Asansöre sıkışan temizlikçi öldü

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde asansöre sıkışması sonucu yaralanan ve yaklaşık 2 aydır yoğun bakımda tedavi gören temizlik işçisi hayatını kaybetti

Gözyaşları arasında toprağa verilen gencin ailesi, ihmal bulunduğu gerekçesiyle yargıya gideceklerini açıkladı.

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Emin Tekeli, 30 Aralık 2008 tarihinde çöpleri yüklediği asansöre sıkışması sonucu ağır şekilde yaralandı. Yaklaşık 2 aydır yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Tekeli, dün hayatını kaybetti. Evli ve 2 çocuk babası Emin Tekeli'nin cenazesi, Pendik'te bulunan Yeşil Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şeyhliler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Oğlunun ihmal kurbanı olduğunu ve böylesine modern bir hastanede eski tip ve kapısı bulunmayan asansörlerin kullanılmasının ölüme davetiye çıkardığını belirten baba Ali İhsan Tekeli, yargıya gideceklerini söyledi. Tekeli, ''Oğlum yaklaşık 2 ay önce kaza geçirdi. Saat 2 civarında kaza olmuş, ancak bize saatler sonrasında haber verildi. Gittiğimde oğlum yoğun bakımda yatıyordu. Oğlum kazadan sonra 10 dakikaya yakın nefessiz kalmış. Hastanenin güvenlik kameralarından tespit ettik. Dünyada hiçbir yerde kullanılmayan kapısız asansörlerin, topluma hizmet eden yerlerde kullanılmaması gerekir. Eğer normal standartlara uygun bir asansör bırakılsaydı ve temizlik işçileri de bunu kullanmış olsaydı, oğlum bugün hayatta olacaktı. Bu tamamen bir ihmal ve konuyu yargıya taşıyacağız. Suçluların adalet önünde hesap vermelerini istiyorum. Bugün benim çocuğum öldü, yarın başkalarının ölmemesi için konuyu yargıya taşıyacağız" dedi.

Emin Tekeli'nin ağabeyi Erdal Tekeli ise, devletin tüm insanlarına değer vermesi gerektiğini belirterek, "Asansörün güvenlik kapısının olmaması kardeşimizi bizden aldı. Basit bir ihmal yüzünden insanlar canından oluyor. Kazaya rağmen halen hastanede aynı asansör çalıştırılıyor. Bu da insan hayatına değer verilmediğini gösteriyor" diyerek tepkisini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 13:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?