3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Asfalt yolda göçük korkuttu

Zeytinburnu'nda asfalt yol göçtü, yol kenarındaki binalarda oturan vatandaşlar sarsıntı nedeniyle deprem oluyor zannederek panik içerisinde sokağa fırladı. 

Zeytinburnu İlçesi'ne bağlı Seyit Nizam Mahallesi G-9 Sokak'ta bulunan asfalt yolda göçük meydana geldi. Olayın meydana geldiği esnada sarsıntı oluşması, mahallede deprem paniği yaşanmasına sebep oldu. Sokağa fırlayan vatandaşlar asfaltın çöktüğünü görünce evlerininin de çökebileceği endişesi ile geceyi dışarıda geçireceklerini söyledi. Göçüğün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Zeytinburnu Belediyesi'nin otopark çalışması nedeniyle meydana geldiği iddia edildi. Daha önce çok sayıda evin yıkılıp boşaltıldığı alanda otopark çalışması yapıldığını belirten vatandaşlar, olaya tepki gösterdi. Vatandaşlar, "harfiyat çalışması yapıldığı için bu göçük meydana geldi. 

Yolun sol kısmında göçük meydana gelince gürültü ve sarsıntı oluştu. Biz de deprem oluyor zannettik. Panik içinde sokağa fırladık. Otopark istemiyoruz dedik. İmza topladık. Geceyi dışarıda geçireceğiz" diye konuştu. Olayda mahalle muhtarlığının da suçlu olduğunu iddia eden vatandaşlar arasında tartışma yaşandı. Bazı vatandaşlar ise pencerelere çıkarak olayları izlemeyi tercih etti.
Deprem oluyor zannederek sokağa fırlayan vatandaşların endişeli bekleyişi sürüyor.
iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 00:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?