4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Aşırı hız can aldı: 2 ölü

TEM Otoyolu'nda aşırı sürat yapan Romanya plakalı bir otomobil, seyir halindeki TIR'a arkadan çarptı. Kazada Romanya uyruklu 2 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre kaza saat 01.00 sıralarında TEM Otoyolu Silivri mevkii, İstanbul istikametinde meydana geldi. Romanyalı turistlerin içinde bulunduğu araç, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu, önünde seyreden TIR'a çarptı. Romanya uyruklu Cristian Enna'nın kullandığı PH 08 ZBB plakalı otomobil ile Soner Kirişcan yönetimindeki 35 SD 858 plakalı TIR yaklaşık 300 metre sürüklendi. Kazada otomobilde bulunan İanclı Nicolai ve ismi öğrenilemeyen bir kişi hayatını kaybetti. Sürücü Cristian Enna ise ağır yaralandı. Yaralı sürücü Silivri'de bulunan Özel Kolon Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. 

Bu arada otomobil içinde sıkışan 2 Romen'in cesetleri, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile çıkarılabildi. Nöbetçi savcı ve jandarma ekiplerinin olay yerindeki incelemelerinin ardından hayatını kaybeden kazazedelerin cesetleri Silivri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. TIR sürücüsü Soner Kirişcan ise kaza ile ilgili ifadesi alınmak üzere Silivri İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. 

Öte yandan kazanın ardından incelenen otomobilin hız ibresinin 170'i gösteriyor olması dikkatlerden kaçmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 10:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?