30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Aşırı hız kazası: 2 yaralı

Şişli'de aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ticari taksi, bariyerlere çarpıp yaklaşık 100 metre sürüklendi. İkinci kez bariyerlere çaparak durabilen aracın sürücüsü ile bir yolcu yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, saat 04.30 sıralarında E-5 karayolu Mecidiyeköy Köprüsü Topkapı istikametinde meydana geldi. Bayram D. yönetimindeki 34 TES 06 plakalı ticari taksi, Murat Miroğlu isimli yolcusu ile seyir halindeyken aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıktı.

Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği taksi, yol asfaltlama çalışması yapan belediye işçilerinin arasına daldı. Ardından bariyerlere çapan taksi, hızla sürüklenmeye başladı. Taksi sürücüsü Bayram D. sürüklenen araçtan
kendisini dışarı atarken, yolcu ise araçta kaldı. Yaklaşık 100 metre kadar sürüklenen taksi ikinci kez bariyerlere çarparak durabildi.

Kendisini araçtan atan sürücü ile taksideki yolcu yaralanırken, yardımlarına belediye işçileri ile vatandaşlar koştu.Haber verilmesine rağmen ambulansın gecikmesine tepki gösteren vatandaşlardan biri, acılar içinde yatan Murat Miroğlu'nu dikkatlice taksinin içine yatırdı.

Daha sonra taksi bagajında ilk yardım çantası arayan yardımsever vatandaş, ilk yardım malzemesi bulamayınca bir bez parçası ve çekme halat ile yaralı yolcunun başını yukarı kaldırarak soluk borusuna kan gitmesini engelledi ve yaralı yolcunun rahat nefes almasını sağladı. İlk yardımı yapan vatandaş olay yerinden ayrılırken, kendine gelerek ayağa kalkmak isteyen yaralı şoför ise işçiler tarafından engellendi.

Taksi sürücüsü daha sonra yerinden kalkarak olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaralı yolcuya müdahalesini izledi. Yaralı yolcu sağlık ekipleri tarafından Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık ekiplerinin yardımını reddeden ve taksiden atladığı için sürtünmenin etkisi ile giysileri yırtılan sürücü uzun bir süre polisle tartışarak taksinin sürücüsü olmadığını iddia etti.

Hastaneye kaldırılan sürücü buradaki müdahalenin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2009 Pazar 13:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?