6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

'Aşırı iyimserliğe kapılmayalım'

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, 2009 yılı Aralık ayı sanayi üretimindeki yüksek oranlı artışın, 2009'un son çeyreğinde sanayi üretimi ortalamasını, bunun da son çeyrekte büyümeyi olumlu etkileyeceğini ifade etti.

İSO Başkanı Küçük, TÜİK'in bugün açıkladığı 2009 yılı Aralık ayı sanayi üretim rakamları ile ilgili açıklamasında, Aralık ayında geçen yılın aynı ayındaki yüzde 17,8'lik küçülmenin baz etkisi ile önemli bir artış beklendiğini, ancak artışın beklentinin üzerinde gerçekleştiğini kaydetti.

Aralık ayındaki yüksek oranlı artışın, 2009'un son çeyreğinde sanayi üretimi ortalamasını, bunun da son çeyrekte büyümeyi olumlu etkileyeceğini ifade eden Küçük şunları söyledi: "Bunlar memnuniyet vericidir ama aşırı iyimserliğe yol açmamalıdır. Öncelikle, 2009 yılının tamamında sanayi üretiminin yüzde 9,6 oranında azaldığı unutulmamalı, bu büyük bir kayıptır. Diğer taraftan, sanayi üretimi grafiği, artıya geçişin başladığı Ekim ayından bu yana inişli çıkışlı bir seyir izlemektedir, henüz istikrar kazanmamıştır. Şu aşamada söylenebilecek şey, sanayi üretiminde toparlanmanın inişli çıkışlı da olsa devam ettiğidir. Önemli olan, artışa istikrar kazandırmaktır. Geçen yıldaki çok düşük oranlar, 2010 için avantajlı bir baz etkisi yaratmaktadır. Sanayimize destek verildiği takdirde, 2010'un ilk yarısında üretim artışında nispeten olumlu bir çizgide gitmeyi ümit edebiliriz."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 16:07:02
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 16:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?