7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Asker uğurlama konvoyunda feci kaza‎

ASKER KONVOYUNDA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ

Asker uğurlama konvoyunda bulunan bir minibüs kontrolden çıkırak yan yattı. Camdan sarkarak bayrak sallayan Rumeysa Yılmaz (15) isimli kız çocuğu yan yatan minibüsün altında kalarak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, kaza, Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi 50'nci Yıl Caddesi'nde saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Askere giden bir genci uğurlamak için toplanan asker adayının akrabaları ve arkadaşları araçlarla konvoy halinde gezintiye çıktı. İddiaya göre, 34 ZA 2160 plakalı minibüs sürücüsü Fikret Yılmaz'ın kontrolünden çıkarak orta refüjde bulunan demir parmaklıklara çarparak yan yattı. Bu sırada camdan dışarıya sarkarak bayrak sallayan Fikret Yılmaz'ın kızı Rumeysa Yılmaz (15), yan yatan minibüsün altında kaldı. Etraftan yetişenler ve konvoydaki diğer araçlarda bulunanlar yan yatmış aracı çevirerek 15 yaşındaki Rümeysa'yı sıkıştığı yerden çıkardı.

KALABALIĞIN ETRAFINA GÜVENLİK ŞERİDİ ÇEKİLDİ

Polis ekipleri olay yerine toplanmış kalabalığı dağıtmakta başarılı olamayınca sağlık ekipleri yaralıya müdahale etmekte zorlandı. Polis ekipleri etraftakilerin görmesini engellemek için Rümeysa'ya kalp masajı yapıldığı sırada montla kapatmaya çalıştı. Kalabalığı bir türlü dağıtmayı başaramayan polis ekipleri, olay yerine güvenlik şeridi çekti. Güvenlik şeridinin içinden de çıkmayan vatandaşlar polise zor anlar yaşattı.

RÜMAYSA TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık ekibinin tüm müdahalesine rağmen Rümeysa hayatını kaybetti. Rumeysa'nın yakınları olayı görüntülemek isteyen basın mensuplarına da tepki gösterirken, polis ekipleri basın mensuplarını engellemeye çalıştı. Yaklaşık 1 saat boyunca olayı izleyen hatta güvenlik şeridini bile ihlal eden vatandaşlar cesedin hasta nakil aracıyla Eyüp Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na götürülmesiyle olay yerini terketti.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Trafik kazasını gören ve konvoydaki diğer araçlarda olan yakınları ve arkadaşları, Rümaysa'ya kalp masajı yapıldığı sırada sinir krizi geçirerek gözyaşları döktüler. Rümeysa Yılmaz'ın bazı yakınları ise sağlık ekibinin üzerine yürüyerek tepki gösterdi. Kendi kullandığı araç ile kızının ölümüne neden olan acılı baba Fikret Yılmaz polis ekiplerince Kartaltepe Polis Merkezi'ne götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2010 Cuma 10:19:02
Güncelleme :3 Aralık 2010 Cuma 23:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?