4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Askerden Trafik için arazi tahsisi

Büyükşehir Belediyesi, 4. Levent-Maslak hattındaki trafik sorununun çözümü amacıyla Harp Akademileri Komutanlığı ile işbirliğine gitti.

Belediye, 600 metrelik yan yol yapımı için arazi tahsis eden Harp Akademileri'ne hizmet binası yaparak karşılık verecek.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde İstanbul trafiğinin en çok yoğunlaştığı bölgelerden 4. Levent bağlantı yolundaki sorun, Harp Akademileri Komutanlığı'nın arazisinin bir bölümüne yan yol yapılarak aşılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bölgede geniş arazisi bulunan Harp Akademileri Komutanlığı, sorunun çözümü için anlaşarak protokol yaptı. Protokole göre, komutanlık, arazisinin bin 276 metrekarelik bölümüne, yaklaşık 600 metre uzunluğunda yan yol yapılmasına izin verdi. Belediye, arazi karşılığında, akademi için hizmet binası inşa edecek.

4. Levent-Maslak hattında, belediyenin yıllardır sürdürdüğü yol çalışmalarına rağmen, özellikle metro inşaatının devam ettiği Sanayi Mahallesi kavşağında trafik yoğunluğu, İstanbullu sürücülere zor anlar yaşatıyor. Büyükşehir Belediyesi de bölgedeki trafiği rahatlatmak amacıyla '4. Levent Sanayi Kavşağı ve Yanyolları İnşaatı' projesini hazırladı. Proje kapsamında yan yol yapılması da kararlaştırıldı. Yan yol için Harp Akademileri'nin arazisinin uygun olduğunu düşünen belediye, komutanlıkla görüşerek protokol hazırladı. Geçen yıl ağustosta başlayan çalışmalar sonunda, güzergah ilave yan yollar ve mevcut iki köprünün genişletilmesi suretiyle daha fonksiyonel hale getirilecek. Yan yolların tamamlanmasının ardından, trafik bu güzergahlara alınarak yeraltı araç altgeçidi üzerinde yer alan mevcut köprüler, ilave köprü imalatlarıyla genişletilerek kavşak sirkülasyonu rahatlatılacak. Akademi arazisi kenarında yer alan yan yol, sanat yapılarının tamamlanmasının ardından trafik ağırlığı, bu bölgeye alınarak köprü genişletme çalışmalarına başlanılacağı ifade ediliyor. Proje yaklaşık olarak 6 milyon 500 bin YTL'ye mal olacak.

zaman
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 16:50:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?