30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Askeri lise sınavı Türkiye birincisi

Ümraniye Alemdar'da ikamet eden 14 yaşındaki Mehmet Furkan Yavuz, askeri liseler sınavında Türkiye birincisi oldu.

Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulu'nda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı'nda (ALS) Türkiye Birincisi İstanbul Ümraniye Alemdar'dan çıktı.
Alemdar'da ikamet eden 14 yaşındaki Mehmet Furkan Yavuz Türkiye birincisi oldu. Türkçe'deki bir soru dışında bütün soruları doğru cevaplayan Yavuz; Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Bando Astsubaylıkla ilgili liselere öğrenci seçmek için yapılan ALS'de tüm puan türlerinde 100 tam puan aldı.

Sultançiftliği İlköğretim Okulu öğrencisi olan Yavuz, 1 yıldan bu yana da Çözüm Dergisi Dershaneleri Çekmeköy Şubesi'nde öğrenim görüyordu. Başarısını yorumlayan Mehmet Furkan Yavuz, Çözüm Dergisi Dershanelerinde uygulanan İnteraktif Çözüm Sınıflarının öğrenmesini oldukça kolaylaştırdığını belirterek, "Dershanemizde derslerin akıllı tahtalarda işlenmesi ve derslerimizde görselliğe önem verilmesi ve kullandığım yayınlar başarıma çok olumlu katkı yaptı" dedi.

Yavuz'un babası Hidayet Yavuz oğlunun başarısıyla gurur duyduğunu belirtti.
Çözüm Dergisi Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk de, Çözüm'ün Türkiye'nin önemli eğitim markalarından biri olduğunu ve kazandığı başarılarıyla da bunu kanıtladığını ifade etti. Osman Öztürk, dershanelerin okulları tamamlayan kuruluşlar olduğunu belirterek, "Bu başarı okulla dershanenin el ele vererek ortaya çıkardığı ortak bir başarıdır" dedi.
Mehmet Furkan Yavuz'u başarısından dolayı tebrik ettiğini belirten Öztürk, katkılarından dolayı Çekmeköy şubelerinin yöneticilerine ve Sultançiftliği İlköğretim Okulu öğretmenlerine teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 18:00:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?