6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Askeri Müze'den LÖSEV'e destek

Harbiye Askeri Müzesi’nde dün gerçekleştirilen kampanyada lösemili çocuklar ve aileleri para vermeden 1’er milyarlık liralık alışveriş yaptı.

İstanbul’da yaşayan dar gelirli lösemi hastası 200 çocuk ve ailesi için hayırsever şirketler ile vatandaşlar el ele verdi. Lösemili çocukların aileleri, kendileri için Harbiye Askeri Müze’de kurulan pazardan para vermeden 1 milyar liralık alışveriş yaptı.

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) tarafından kurulan "LÖSEV Pazarı"nda, ailelere gıda, beyaz eşya, iç çamaşırı, giyim, ayakkabı, ev tekstil ürünleri, temizlik ürünleri, okul malzemeleri ve oyuncak yardımı yapıldı.

DİĞER İLLER SIRADA
"1 Milyar Liralık, Yiyecek, Giyecek, Oyunca ve Eşya Yardım Kampanyası" kapsamında ilk kez İstanbul’da kurulan pazara 40’ın üzerinde firma ve hayırsever vatandaş destek verdi. Kampanya kapsamında 2 ay boyunca Türkiye’nin diğer illerinde kurulacak pazarlarla, 1000 lösemili çocuk ve ailelerine 1 trilyon liralık yardım yapılacak. LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, her yıl yaklaşık 1200-1500 lösemili çocuk vakası bildirildiğini, 3 yıl süren hastalığın çok masraflı olduğunu belirterek, "Hasta çocukların ailelerinin yüzde 85’inin geliri asgari ücret ve altında. Hastalağın tedavisi yüzde 90 oranında mümkün. Ama tedavide ilaçlar kadar iyi beslenme, hijyen ve psikolojik destek de önemli. O nedenle ailelere bu tür yardımları devam ettirmeyi ön plana aldık" dedi. Lösemi Pazarı’na ailesiyle gelen lösemi hastası 5 yaşındaki Aziz Tunç da akranlarıyla, bol bol oynadı. 3 yıldır tedavi gören Aziz’in ailesi, lösemili çocuklara belli başlı kurumların dışında yeterli ilginin gösterilmediğin söylüyor. Hastalığın zor ve pahalı bir tedavi süreci yarattığını belirten Hacı Bayram Tunç, "Bir yandan kira, bir yandan evin diğer masraflarını karşılamaya çalışıyoruz" şeklinde yakınıyor.

sabah gazetesi
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2004 Pazartesi 11:56:24
Güncelleme :4 Ekim 2004 Pazartesi 15:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?