3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Aslantaş SKAL dünya başkanı oldu

90 ülkede, 22 bine yakın üyeye sahip olan SKAL International'ın başkanlığına Hülya Aslantaş'ın getirildiği bildirildi. 

69. Dünya SKAL Kongresi, Tayvan Taipei'de başladı. 17 Ekim'e kadar devam edecek kongrede bugün yapılan Dünya Başkanlığı ve Yönetim Kurulu seçiminde, Hülya Aslantaş ile rakibi Nic Racic yarıştı. Oylama sonucunda Hülya Aşlantaş, oyların tamamına yakınını alarak, SKAL Dünya Başkanı seçildi. Böylelikle, ilk kez bir Türk, 76 yıllık tarihinde Skal International'a Dünya Başkanlığı yapacak. 

Hülya Aslantaş, 2 yıl süresince yapacağı Dünya Skal Başkanlığı görevini, mevcut Başkan Philip Sims'ten devraldı. 

Başkan seçilmesinin ardından bir açıklamada bulunan Aslantaş, "Türkiye'deki tüm turizmci dostlarıma, buradan sevgi ve saygılarımı iletiyorum, büyük bir heyecan ve gurur duyuyorum. 1 yıl boyunca, dünya genelindeki, 22 bine yakın turizm profesyonelinin başkanı olarak, ülkemin bayrağını dalgalandıracağım. Ben bir Türk kadını olarak; Türkiye'mizi en iyi şekilde temsil edip, dünyaya tanıtma gayreti içinde olacağım. SKAL Dünya Başkanı olmak için 30 yıl aralıksız çalıştım. Başkan olduğum bugün, ülkem adına, mutluyum, gururluyum ve ekibimle birlikte, özellikle Güzel Türkiye'min tanıtımı alanında yapacağım projeler için heyecanlıyım" dedi. 

İstanbul SKAL Başkanı Kemal Özyiğit konuyla ilgili olarak, "Kulübümüzün üyesi olmasından her zaman gurur duyduğumuz, sevgili kardeşimiz Hülya Aslantaş, dünya SKAL başkanı olarak, Türkiye SKAL tarihinde bir ilke imza atarak bizleri olduğu kadar, dünya genelindeki tüm SKAL üyelerini mutlu etmiştir. SKAL Dünya Başkanlığı görevine, bir Türk kadının gelmesi çok önemli. Sevgili Kardeşim Hülya Aslantaş'ın, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de daima yanında olarak, tüm desteğimizi vereceğiz. Zira ilklere imza atan Aslantaş, 98 ile 99 yılları arasındaki Skal International İstanbul başkanlığı sırasında, turizmde kalite 'Skalite' ödüllerini verilmesini başlattı. Yine 1999 yılında, dünyada ilk kez Young Skal'ı kurdu ve aynı yıl 'The Club Of The Year' ödülünü aldık. Dünya Başkanımız Hülya Aslantaş'ı içtenlikle kutlayarak, başarılar diliyoruz" diye konuştu. 

1932 yılında Paris'te kurulan SKAL International, 90 ülkesinde örgütlenmiş, 500 kulüp ve 22 bine yakın üyeye sahip bir kuruluş. SKAL International üyeleri, dünyanın dört bir yanından turizmin otel, acente, hava yolu, turizm basını gibi değişik branşlarında çalışan, turizmcilerden oluşuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 18:13:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?