30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Astoria ilk yılında para bastı!

Astaş Gayrimenkul Yatırım ve Turizm A.Ş. tarafından yönetilen ve geçtiğimiz yıl Ocak ayında hizmete giren Astoria Alışveriş Merkezi'nin, birinci yılında, toplam 110 mağazasıyla 1 milyar 200 milyon dolar ciroya ulaştığı bildirildi.

Astaş Gayrimenkul'den yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar 9.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen Astoria Alışveriş Merkezi'nin başarısının da ivmesiyle, şirket 2009 yılında yeni iş merkezi, otel ve rezidans yatırımlarına devam kararı aldı. Açıklamaya göre, Astaş Gayrimenkul, 5 yıllık yatırım bütçesini ise 3 milyar dolar olarak belirledi.

5 YILDA 3 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM
Astaş Gayrimenkul Yatırım ve Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı ve Astoria Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Ümit Teoman, düzenledikleri basın toplantısı ile Astoria Alışveriş Merkezi'nin birinci yılını değerlendirdi ve gelecek dönem hedefleri hakkında bilgi verdi.

Astaş Gayrimenkul Yatırım ve Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı, 2008 gibi özellikle alışveriş merkezleri açısından oldukça zorlu bir yılı farklı içerikli etkinlik ve kampanyalarla pozitife çevirdiklerini ve verimli sonuçlar elde ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Astaş olarak, 2001 yılında yaşadığımız krizle birlikte, krizi fırsata çevirme planıyla turizm ve gayrimenkul sektörüne girmeye karar verdik. O dönemde alışveriş merkezi ve rezidans işinde gelecek gördük ve Astoria Alışveriş Merkezi'nin yerini alarak çalışmalarımıza başladık. Aradan geçen bu süreye baktığımda görebiliyorum ki hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Astoria Alışveriş Merkezi bugün, 110 mağazası da dolu, rezidansları satılmış, ofisleri kiralanmış, günde ortalama 25 bin ziyaretçinin gezdiği, 1 yılda 9.5 milyon ziyaretçiye ulaşan, mağazaları ilk yılında 1 milyar 200 milyon dolar ciro yapan kârlı bir yatırıma dönüştü."

2008 yılında birçok sektörü olumsuz etkileyen kriz ortamında elde ettikleri başarının da ivmesiyle yeni yatırımlara yöneldiklerini ifade eden Aşcı, "2001 yılında uyguladığımız, krizi fırsata dönüştürme stratejimizle var olan yatırımlarımıza hız verdik ve yeni yatırımlara yöneldik. Önümüzdeki 5 yıllık süre içinde 3 milyar dolarlık yatırım hedefi koyduk. Bu hedefimizde, Astoria Alışveriş Merkezi ve Bellevue Residences managed by Kempinski yatırımlarındaki başarımız bizim için önemli bir yol gösterici oldu" dedi.

ASTORİA ALIŞVERİŞ MERKEZİ'NDE, SIRADA YENİ MARKALAR VAR
Astoria Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Ümit Teoman, Astoria Alışveriş Merkezi'nin başarılı gelişimini takip eden markaların Astoria Alışveriş Merkezi'nde mağaza açabilmek için büyük ilgi gösterdiklerini ifade etti. Teoman, müşteri odaklı uygulamaları ve Kempinski tecrübesiyle bir otel kalitesinde sundukları hizmet anlayışıyla birlikte farklılığı yakaladıklarını kaydetti.

Ümit Teoman, müşterilerinin Astoria Alışveriş Merkezi'nde kalma, tekrar ziyaret etme ve alışveriş yapma sıklıkları göz önüne alındığında AVM'nin, müşteri sadakati açısından yüksek bir seviyeyi yakaladığını söyledi. Teoman, bunda gölge müşteri uygulaması gibi hayata geçirdikleri farklı pazarlama ve araştırma metotlarının önemli etkisinin olduğunu ifade etti.

HEDEFLENEN TÜM PROJELER HAYATA GEÇTİ
1 yıl içerisinde çok sayıda müşteri kampanyası ve etkinlik düzenleyen Astoria Alışveriş Merkezi, bu projelerin tümünü müşteri ve mağaza beklentileri, talepleri doğrultusunda oluşturdu. CRM uygulamalarında elde ettiği veriler ışığında, "Astoria'da sürprizler asla bitmez" sloganıyla bir sinema biletinden Mini Cooper Cabrio otomobile, son olarak da Angelina Jolie ve Brad Pitt gibi ünlülerin tercihi olan, 4 kişilik CIRRUS SR20 tip özel uçak hediye kampanyasına uzanan çeşitlilikte onlarca farklı kampanyayı hayata geçirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 22:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?