4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Astsubay kardeşlere eroin gözaltısı

ASTSUBAY KARDEŞLER UYUŞTURUCUDAN GÖZALTINA ALINDI

İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 1'i muvazzaf 2 astsubayında aralarında bulunduğu 3 kişi ile birlikte 31 kilo 250 gram eroin ele geçirildi. Yüksekova'dan kara yolu ile getirilen uyuşturucunun Avrupa ülkelerine sevk edilmek istendiği bildirildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir istihbarat üzerine 3 ay süren teknik ve fiziki takip başlattı. Yüksekova'dan itibaren takip altında tutulan Van plakalı bir otomobili Kağıthane'de durduran ekipler, araç içerisinde arama çalışması başlattı. Yapılan aramalarda aracın LPG tankına yapılmış özel bir bölme içerisinde paketler halinde toplam 31 kilo 250 gram eroin ele geçirdi. Bunun üzerine aracı kullanan A.A ile uyuşturucu teslim almaya gelen mal sahibi T.Ç. gözaltına alındı. Uyuşturucuları temin eden M..A'da Yüksekova'da yakalanarak İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Otomobili kullanan ve uyuşturucuları Yüksekova'dan itibaren İstanbul'a kadar getiren A.A.'nın astsubaylıktan bir süre önce istifa ettiği, kardeşi M.A.'nın ise halen astsubay başçavuş rütbesiyle Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli olduğu öğrenildi. Uyuşturucunun mal sahibi olduğu ileri sürülen T.Ç.'nin aynı suçtan çok sayıda sabıka kaydının bulunduğu öğrenildi.

Emniyette sorgu ve işlemleri tamamlanan şüpheliler, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

ASTSUBAY KARDEŞLER UYUŞTURUCUDAN GÖZALTINA ALINDI
ASTSUBAY KARDEŞLER UYUŞTURUCUDAN GÖZALTINA ALINDI
ASTSUBAY KARDEŞLER UYUŞTURUCUDAN GÖZALTINA ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2011 Salı 12:57:05
Güncelleme :8 Mart 2011 Salı 22:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?