30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ataköy'e 60 milyon dolarlık otel

Dati Yatırım Holding A.Ş, franchise anlaşması yaptığı Starwood Grubu'nun beş yıldızlı markası Sheraton'ı 60 milyon dolarlık bir yenileme yatırımıyla Ataköy'e getirdi.

Sheraton İstanbul Ataköy Hotel yatırımının tamamlanması ve misafir kabulüne başlanması dolayısı ile düzenlenen basın sohbet toplantısına DATİ Yatırım Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kalkavan, Sheraton Orta ve Doğu Avrupa Direktörü Erhard Noreisch, DATİ Yatırım Holding A.Ş Yürütme Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Kıran ve DATİ Yatırım Holding A.Ş Yürütme Kurulu Başkan Vekili Faruk Miras katıldı.

DATİ Yatırım Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kalkavan toplantıda yaptığı konuşmada, "Fabrikaların kapandığı ve işsizliğin artığı bir dönemde çok önemli bir yatırım gerçekleştirdik. Sheraton İstanbul Ataköy Hotel'inin, Türk ekonomisine verimli ve hayırlı olmasını temenni ederim" diye konuştu. Toplantı için Viyana'dan Türkiye'ye gelen Sheraton Orta ve Doğu Avrupa Direktörü Erhard Noreisch, Sheraton İstanbul Ataköy Hotel için, " son teknoloji ile donatılmış beş yıldızlı otelimizde misafirlerimiz İstanbul'daki en kaliteli hizmeti tecrübe etme imkanı bulacaktır" dedi.

DATİ Yatırım Holding A.Ş Yürütme Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Kıran ise, "Otelimiz misafir kabulüne başladığı Şubat ayı itibariyle her geçen gün artan bir doluluk oranı sergilemektedir. Küresel ve bölgesel olarak yaşanılan ve 2009'un tamamında olumsuz tahmin edilen konjonktüre rağmen tüm gayretimizi göstererek hem verimliliğimizi artırmaya hem de yatırımlarımıza devam etmeye çalışacağız" diye konuştu.

"KRİZDE YATIRIM MÜHRÜMÜZÜ VURDUK"
DATİ Yatırım Holding A.Ş Yürütme Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Kıran, Özelleştirme İdaresi'nden 200 milyon dolara devraldıkları Ataköy Marina, Galleria ve Ataköy Otelcilik'te bir dizi yeni yatırımlar yaptıklarını ifade ederek ilk yatırım anlaşmasını dünya otelciliğinin en güçlü gruplarından Starwood Grubu'yla 1,5 yıl önce imzaladıklarını hatırlattı.
Kıran, "Bugün işte o attığımız imzanın realize edilmesini kutluyoruz. Sheraton İstanbul Ataköy Hotel'e 60 milyon dolar yatırım yaptık. 250 kişiye de iş imkanı sağladık. Özellikle de bu küresel kriz döneminde Ataköy'e ve İstanbul'a yatırım mührümüzü vurduğumuz için mutluyuz" diye konuştu.

Sheraton İstanbul Ataköy Hotel kompleksinin farklı bir anlayış ile inşa edildiğini kaydeden Kıran, entegre hizmet anlayışıyla, ciro ve verimliliği artırmaya yönelik yatırımlar yaptıklarını anlatarak şu bilgileri verdi: "Biz sadece oda satmak yerine daha fonksiyonel bir otel anlayışı ile yatırımı benimsedik. Bu doğrultuda, iş toplantıları, davet, yemek ve çeşitli organizasyonlar için balo salonları, toplantı odalarının yanısıra, dünya mutfaklarına farklı bir bakış açısı getiren restoranları hizmet yelpazemize kattık. Bünyemizde yer alan SPA, fitness center ile şehir otelciliğine bir farklılık getirerek İstanbul'un kalbinde resort konforunda bir "business hotel" imkanı sunmayı hedefliyoruz. Kısacası bu otel yatırımımız dünya standartlarıyla Türkiye'nin ihtiyaçlarını buluşturuyor." Gökhan Kıran, ayrıca DATİ Yatırım Holding A.Ş olarak Starwood grubuna ait diğer otel markalarının Ataköy'e getirilmesi için mevcut işbirliklerinin derinleşebileceğini kaydetti.

Starwood Group Sheraton Orta ve Doğu Avrupa Direktörü Erhard Noreisch ise DATİ Yatırım Holding A.Ş'in yenilikçi vizyonu ve girişimci yapısı dolayısıyla Sheraton markasını franchise vermekten mutluluk duyduklarını söyledi. Sheraton İstanbul Ataköy Hotel'in Sheraton otel zincirleri arasında son dönemdeki örnek yatırımlardan biri olduğunu vurgulayan Noreisch Starwood Grubu'nun Türkiye'deki yatırımlarını çok önemsediğini belirtti. Noreisch, İstanbul Ataköy'le Türkiye'de altıncı Sheraton otelinin açıldığını belirterek, önümüzdeki 3 yıllık dönemde Afrika, Doğu Avrupa ve Ortadoğu'da 50 yeni otel projeleri olduğunu sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 18:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burhan kurt IP: 78.184.244.xxx Tarih : 17.04.2009 12:46:28

slm ben burhan ben çıraklıktan beri bu işi yapıyorum 14 yıldır bu meslek teyim benim ençok deneyim li olduğum alan lar da şun lardır AŞÇI IZGARACI BALIK ÇI VE SOĞUK MEZECİYİM iş arıyorum çok acıl yurt dışıda herhangi bir pırog lemim yok yurt içi ve yurt dışın da olur sa devam mı  çalışırım tek istediğim sendikalı ve sosyalgüvencim dir işe ihtiyacım var iş velerin ve iş imkanı tanıyan ların çok çok tşk ederim ilgilen lerin cep tlf nun dan ulaşabilir ler 0545 735 86 57= 0539 482 65 09 HERKESE BOL KISMETLER NASİP ETSİN HAYATINIZ DA BAŞARILARIN DEVAMI DİLEYİLE HOŞÇAKALIN....?