7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Atanamayan öğretmenler eylem yaptı

KPSS MAĞDURU ÖĞRETMENLER EYLEM YAPTI

Atamaları yapılmadığı için kendilerine "KPSS Mağduru Öğretmenler" adını veren bir grup, Sirkeci Postanesi önünde eylem yaptı. Ellerinde yumurtalarla postaneye gelen öğretmenler, "Biz yumurta atmıyoruz kitap gönderiyoruz" diyerek çözülmüş KPSS kitaplarını Milli Eğitim Bakanı'na gönderdi.

Sirkeci Postanesi önünde toplanan öğretmenler, KPSS sınavında kopya çekilmesiyle mağdur duruma düştüklerini ve bu nedenle atamalarının yapılamadığını savundu. Ellerinde "yumurta değil kitap atıyoruz" yazılı dövizler ve yumurtalar taşıyan öğretmenler, "Biz yumurta atmıyoruz kitaplarımızı atıyoruz" diyerek çözülmüş KPSS kitaplarını Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya gönderdi.

Atanamayan edebiyat öğretmeni Tuğba Karagülmez, sınavda kopya çekenlerin kendilerinin önüne geçtiğini belirterek, "Kopyacıların hepsi devlet kadrolarında. Şu anda kara tahta önünde ders anlatıyorlar ama biz eylem yapıyoruz. Biz yumurtaları yedik öğretmen olduk. Bugün bu haksızlık karşısında bu yumurtanın proteini sayesinde ayakta duruyoruz. Biz yumurta yemeye ve mücadeleye devam edeceğiz " dedi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan sınıf öğretmeni Yasemin Erenler ise, iptal edilen KPSS sınavının mağduriyetlerini gidermediğini belirterek, "Sabah oturumundaki genel kültür genel yetenek sınavının iptal edilmemesi, kopya çektiği iddia edilen kişilerin bu oturumdaki netlerinin yüksek olması, tekrarlanan KPSS sınav katsayılarının düşmesine neden olmuştur. Bu nedenle yüksek net çıkaran adaylar puanları yükseltme şansı elde edemezken, kopyacılar atanmıştır. Bu haksızlıklarla birlikte kopyacıların

cezalandırılması gerekirken, atamalarını seyretmek bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu nedenle yenilenen eğitim birimleri sınavı biz eğitimcilere göre geçerliliğini yitirmiş bir sınavdır" diye konuştu.

Grup, eylemin ardından dağıldı.

KPSS MAĞDURU ÖĞRETMENLER EYLEM YAPTI
KPSS MAĞDURU ÖĞRETMENLER EYLEM YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 16:10:01
Güncelleme :18 Aralık 2010 Cumartesi 02:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?