7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Ataşehir'de yağmur can aldı

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava İstanbul'da da etkili oldu. İstanbul'da gece boyunca aralıklarla sağanak yağış geçişleri yaşandı.

Ataşehir'de bir kişi 4 katlı binanın çatısından düşerek hayatını kaybetti. Selçuk Akbulut (42), sağanak nedeniyle tavanından evine su damlaması üzerine 4 katlı binanın çatısına çıktı.

Evine su damlamaması için bir süre çatıda çalışan Akbulut, yağış nedeniyle kayganlaşan zeminde ayağının kayması üzerine düştü.

Beton zemine çarpan Akbulut, olay yerinde hayatını kaybetti. Akbulut'un cesedi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Çok sayıda trafik kazası

Sağanak yağış beraberine kazaları da getirdi. Çeşitli semtlerdeki hasarlı kazaların yanı sıra yaralananlar da oldu. Küçükçekmece'deki kazada ise, hasta sevkinden dönen ambulans kaza sonrası yan yattı. Ambulans içindeki 3 personel hafif yaralı olarak hastanede tedavi altına alındı.

Öte yandan, Büyükçekmece, Bağcılar Esenyurt, Fatih, Kartal ve Şişli'de çok sayıda maddi ve hafif yaralanmalı kazalar meydana geldi. Kazalarda hayatını kaybeden olmazken, binlerce liralık hasarlar oluştu.

Bu arada Topkapı'daki asırlık tarihi surlar da yağan yağmur ve fırtınaya dayanamadı. Kaleden kopan kaya parçaları cadde üzerine düştü. Kayaların düştüğü sırada yoldan geçen olmaması şans olarak değerlendirildi.

İstanbul'da yağış gün boyu sürecek

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda İstanbul'da sağanak yağışların tüm gün boyunca devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Vatandaşların ve ilgililerin, sel ve su baskınlarına karşı karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

...
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 11:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?