4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ataşehir'de yıkım gerginliği

ATAŞEHİR'DE YIKIM GERGİNLİĞİ

Ataşehir'de, bir siteye ait olan mescit ve spor kompleksi yıkıldı. Yıkım sırasında belediye ekipleri ve vatandaşlar arasında gergin anlar yaşandı.

Alınan bilgiye göre, belediye ekipleri, sabah saatlerinde Yenişehir Mahallesi Flora Evleri Sitesi yakınındaki alana gelerek, yaklaşık 2 bin 4 yüz metrekarelik alanda bulunan mescit, tenis kortu ve basketbol sahasının yıkım çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri mescitle birlikte, yakınında bulunan konteynırları da yıktı. Bunun üzerine konteynır sahipleri ile belediye ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Ancak çevredeki vatandaşlar ve güvenlik görevlilerinin araya girmesi sonucu gerginlik büyümeden önlendi.

Yıkım sırasında Din-Birsen İstanbul Teşkilatlandırma Başkanı Ahmet Berber, "Her ne olursa olsun yurtdışında bir cami yıkıldığında bütün Türkiye ayağa kalkıyor. Şuan da bu caminin planı, projesi yapılmış ve idareten ufak bir mescit yapılmış, Diyanet İşleri Başkanlığı da buraya bir imam tayin etmiş. Burada öğrenciler öğle vaktinde Kuran'ı Kerim okuyorlar. Hiç bir tebligat yapılmadan Rusya'da olduğu gibi gelip camiyi yıktılar, Kuran'ı Kerim'ler altta kaldı. Yetkililerden ricamız bu zulmün karşısında durulmasıdır. Çünkü biz Müslümanız. Ramazan'a 3-5 gün kala bir caminin yıkılarak şu sitedeki bazı insanların memnun edebilmek için yapılan bir olaydır bu. Yoksa biz Müslümanız bir caminin hunharca polisleri de buna alet ederek yıkılmasını kınıyoruz, lanetliyoruz" dedi.

Bir başka vatandaş ise "Flora Evleri normalde cami arsası diye tesis edilen alanı işgal etmiş durumda. Yaklaşık 2 bin 4 yüz metrekarelik bir alanı işgal ederek spor tesisi yapmış durumdalar ve uzun süredir yıkım emri alınmasına rağmen bir türlü müdahale edemiyorlardı. Babam 2 yılını harcadı burası için ve yapmadığı hiç bir şey kalmadı. 2 kez buraya yıkım ekipleri geldi ancak bir telefonla geri döndüklerini biliyorum. Biz burada bulunan mescidi kendimiz yaptık. Bu mescid cuma namazlarında ve normal zamanlarda doluyordu. Mescidi de diğer yerlere birlikte belediye yıktı. Bu alana cami yapılacak. Ama öncesinde ufak bir mescit de yapmak lazım. Sonuçta bu kadar insan nereye gidecek?" diye konuştu.

ATAŞEHİR'DE YIKIM GERGİNLİĞİ
ATAŞEHİR'DE YIKIM GERGİNLİĞİ
ATAŞEHİR'DE YIKIM GERGİNLİĞİ
ATAŞEHİR'DE YIKIM GERGİNLİĞİ
ATAŞEHİR'DE YIKIM GERGİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2011 Salı 15:32:00
Güncelleme :26 Temmuz 2011 Salı 16:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?