30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ataşehir'in sorunu imar ve tapu

CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi yeni kurulan ilçede imar ve tapu sorununun en önemli sorun olduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları hakkında soruları yanıtlayan İlgezdi, Ataşehir'in çok sıkıntılı bir bölge olduğunu belirtti.

Ataşehir'de halen 9 mahallede iktidar tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm projeleri olduğunu hatırlatan İlgezdi, bu mahallelerden 6'sının daha önce Kadıköy Belediyesi'ne bağlı olduğunu ve Kadıköy Belediyesi'nin buralarda yapmak istediği düzenlemelerin daha önce hep engellendiğini anlattı.

İlgezdi, "Burada müthiş bir adaletsizlik var. Mesela Batı Ataşehir denilen bir yer var, burada emsal serbest. TOKİ inşaat yapmış. Fakat bunun hemen bitişiğinde vatandaş Anadolu'dan gelmiş, babası 250 metre kare arsa almış, bunun gibi yüzlerce insan imar bekliyor" dedi. TOKİ'nin burada istediği gibi durumu kullandığını vatandaşlara ise haksızlık yapıldığını ifade eden İlgezdi, öncelikle bu durumu düzeltmek istediklerini vurguladı.

'Kentsel Dönüşüm'ün birilerinin çıkarlarına hizmet eden bir rant mekanizması olduğunu bu nedenle kentsel dönüşüme karşı olduklarını belirten İlgezdi, kendilerinin Ataşehir'in bu tip sorunlu bölgelerinde öncelikle imar çalışması yaparak adaletsizlikleri gidereceklerini anlattı.

İçerenköy Mahallesi'nin büyük kısmının yeşil alan olduğunu bu nedenle çatı tamiratı bile yapamayan vatandaşın mağdur olduğunu belirten İlgezdi, plan tadilatı ile bu sorunu da çözeceklerini ifade etti.

Yeni Çamlıca Mahallesi'nde ise bölgenin yüzde 85'inin gecekondu olduğunu, çarpık bir yapılaşma bulunduğunu ve vatandaşlara iki defa tapu satıldığını anlatan İlgezdi burada da imar çalışması yapılması gerektiğini belirtti.

ULAŞIM, KÜLTÜR VE SAĞLIKLI YAŞAM
Ataşehir'de ulaşımla ilgili de ciddi sorunlar olduğunu belirten İlgezdi belediyenin asli görevlerinden birinin de ulaştırma olduğunu vurguladı. Ataşehir'de bir Kültür Merkezi olmadığını, insanların Ataşehir'de tiyatroya gidecek bir yer bulamadıklarını anlatan İlgezdi, yeni kurulan ilçenin kültür yönünden eksikliklerini mutlaka gidereceklerini ifade etti.

Her mahalleye semt poliklinikleri yapacaklarını, İçerenköy'de kurulan diş polikliniği ise daha da geliştirip bir hastane haline getirmek istediklerini belirten İlgezdi, yine tüm mahallelerde gençlerin faydalanacakları spor tesisleri ve tüm yaş grupları için buluşma mekanları oluşturacaklarını anlattı.

Kadıköy Belediyesi tarafından daha önce bölgede başlatılan 'Aile Danışma Merkezleri' projesini de geliştirerek devam ettireceklerini belirten İlgezdi, Ataşehir'i kadınların ve çocukların mutlu olacağı bir yer haline getirmek istediklerini vurguladı. İlgezdi, ev kadını çalışan kadın ayrımı yapmadan her mahallede kadınların çocuklarını emanet edebilecekleri eğitim ve kreş nitelikli 'Kaliteli Yaşam Merkezleri' kurmak istediklerini ve bu konu için Avrupa Birliği (AB) fonlarından yararlanacaklarını kaydetti.

ATAŞEHİR'İN FİNANS MERKEZİ OLMASI
İlgezdi seçimler hakkında yanlış hesap yapan iktidarın Ataşehir'in finans merkezi olması projesini bir son dakika değişikliği ile Ümraniye sınırları içine taşıdığını söyledi. Ataşehir'in finans merkezi olmaya kesinlikle layık olduğunu, böyle bir projeden hem yeni ilçenin hem de komşu ilçelerin ciddi fayda sağlayacaklarını ifade eden İlgezdi, iktidarın Ataşehir seçimleri hakkında yanlış hesap yaptığını fark ederek projeyi Ümraniye'ye taşıdığını ileri sürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 21:57:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?