7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

'Atatürk Anıtı kaldırılmayacak'

Kadir Topbaş, Kadıköy Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın kaldırılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sancaktepe Kapalı Yüzme Havuzu, Kadın Sağlık ve Beceri Eğitim Merkezi ve Mimar Sinan Bulvarı cadde düzenlemesi temel atma töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kadıköy Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın kaldırılacağı yönündeki iddialara ilişkin bir soru üzerine Topbaş, ''Yıllarca belediye başkanlığı yapacaksın, daha projeyi okuyamayacaksın, notlarına bakmayacaksın ve kalkıp ucuz siyaset yapacaksın. Seçimler geliyor...'' diye konuştu.

Yaptıkları işi gayet iyi bildiklerini ifade eden Topbaş, ''Orada anıtın kaldırılması sözkonusu değil. Orada bir yapı yapılması sözkonusu değil. Plan notu açık'' dedi.

Kadıköylüler ''Meydan Projesi''ne itiraz ediyor
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, İstabul Büyükşehir Belediyesi'nin ''Haydarpaşa Garı ile Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı''na haftasonundan itibaren yaklaşık 300 vatandaşın belediyeye gelerek itiraz dilekçesi doldurduğunu kaydederek, itirazın, sadece meydan düzenlemesine değil, Haydarpaşa Garı çevresinde yapılaşma getiren planın tamamına olduğunu belirtti. 

AA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2012 Pazartesi 17:33:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?