30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Tören alanına kısa kollu formalarla gelen öğrenciler birbirlerine sarılarak ısınmaya çalıştı.
 

Taksim Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Ergin Saygun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Törende soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşayan öğrenciler, birbirlerine sarılarak ısınmaya çalıştı. Vali Güler ise sohbet ettiği Ergin Saygun'a törenlerin hava muhalefeti nedeniyle iptal edilmesinin isabetli bir karar olup olmadığını sordu. Saygun da, "Hava çok soğuk çocuklar perişan olur" diye cevap verdi.

Saygı duruşu ile başlayan törende İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İstanbul Valisi Güler anıt özel defterini imzaladı. Güler, deftere yazdığı yazıda, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Atatürk önderliğinde tarih önünde büyük bir sınav verilip, bu ülke düşman işgalinden kurtarılmıştır. Bunun haklılığını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Türkiye o gün verilen mücadele sonucu bugün dünya devletleri arasında laik, sosyal ve demokratik bir devlet olarak saygın yerini almıştır. Ulu Önder Atatürk'ün TBMM'nin açılışını çocuklara bayram olarak hediye etmesi, çocuklara verdiği önemi göstermektedir" ifadelerine yer verdi.

Törende daha sonra öğrenciler folklor gösterisi sundu. Öte yandan bazı vatandaşlar tören alanına sadece protokolün alınmasını protesto etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 17:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?