7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Atatürk Barajı da Miniatürk'e geliyor

ATATÜRK BARAJI DA MİNİATÜRK'E GELİYOR

Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş toplam 105 mimari eserin 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı Miniatürk, bu kez dünyanın en büyük barajlarından birisi olan Atatürk Barajı'nın maketi ile eser koleksiyonunu daha da zenginleştirmeye hazırlanıyor.

Atatürk Barajı'nın maketinin hazırlanarak Miniatürk'te sergilenmesine dair protokol, Çevre ve Orman Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanı İhsan Eleman ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan tarafından imzalandı. Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü'nde imzalanan protokole göre, 114 metrekare alan üzerine gerçeğine uygun olarak inşa edilecek olan Atatürk Barajı maketi, temsili olarak elektrik de üretecek. Baraj maketinin çevresi de aslına uygun şekilde

düzenlenecek. Atatürk Barajı'nın maketinin Aralık ayının sonunda tamamlanarak sergilenmeye başlanması planlanıyor.

Toplam 60 bin metrekare alan üzerine kurulan Miniatürk'ün 15 bin metrekarelik maket alanında, Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş toplam 120 mimari eserin 1/25 ölçekli maketleri yer alıyor. Bu eserlerin 46'sı İstanbul'dan, 59'u Anadolu'dan, 15'i ise bugün Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından seçildi. İşletmesini Kültür A.Ş.'nin yaptığı Miniatürk, 2010 Avrupa Kültür Başkentliği sürecinde İstanbul'un en çok ziyaret edilen müzeleri arasında yer alıyor.

ATATÜRK BARAJI DA MİNİATÜRK'E GELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 13:19:02
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 13:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?