7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Atatürk Hava Limanı'nda Çöp Sorununa Polis Müdahale Etti

Atatürk Havalimanı’nın çöplerini toplayan eski firmanın işçileri, Havalimanı Kargo Terminali’nde biriken çöplerin toplanmasına, şirketten 60 milyar maaş alacakları olduğu gerekçesiyle, bir hafta süreyle izin vermedi. Alınmayan çöpler çirkin görüntüler oluşturunca, olaya müdahale eden polis çöplerin alınmasını sağladı.
Atatürk Havalimanı’nda uçaklardan ve kargo terminalinden çıkan kağıt, naylon ve plastik gibi geri dönüşümü olan çöpler, 1999 yılından beri Saya Ticaret adlı firma tarafından alınıyordu. Geçen hafta yapılan ihale ile çöplerin alım işi Saya Ticaret’ten alınarak başka bir firmaya verildi. Bunun üzerine havalimanında eski firmaya, 3 kamyonla taşeron olarak hizmet veren 9 kişi, firmadan 60 milyar lira alacakları olduğu gerekçesiyle bir haftadır yeni firmanın çalışanlarının çöpleri almasına izin vermiyordu. Havalimanı gümrük binasının yan tarafında biriken çöpler çirkin bir görüntü oluşturmaya başlayınca, havalimanı polisi duruma müdahale ederek çöplerin yeni firma tarafından alınmasını sağladı.
Eski firmada usta başı olarak çalışan Niyazi Durmaz, alacaklarının 60 milyar lira olduğunu belirterek, "Üç aydır kamyonlarımızla birlikte çalışmamıza rağmen paramızı alamadık. İş yeni firmaya geçince de, eski firma sahiplerine ulaşamamaya başladık. Bunun üzerine buradaki çöplerin kendimiz için biriktirerek paramızı bu şekilde almaya çalıştık. Ancak polis müdahale edince bunu da yapamadık. Saya Ticaret’ten paramızı istiyoruz" dedi.
İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2004 Perşembe 17:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?