7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Atatürk Havaalanı'nda uyuşturucu tatbikatı

Sınır kapılarında eğitim ve denetleme amaçlı çalışmalar yapan Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bugün de Atatürk Havalimanı’nda tatbikat yaptı.

Havalimanı’nda bulunan kayıp eşya depoları ve kargo bölümünde yapılan tatbikatta, birbirinden yetenekli narkotik köpekleri dikkat çekti.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik bölümlerinin tatbikatına Makedon gümrükçülerle Belaruslu polisler de katıldı. İngiliz Seter, Alman Kurt, Cocker, Labrador ve Golden Retrivier cinsi 21 köpek Atatürk Havalimanı’nda renkli görüntüler sergilerken, sahiplerinin komutlarına da harfi harfine uymalarıyla dikkat çekti. Köpeklerin tatbikat sırasında da durumları kamerayla görüntülenerek tespit edildi.

Tatbikatla ilgili bilgi veren Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Uzman Eğitmeni Orhan Başkale tatbikat amaçlı çalışmayla köpekleri test ettiklerini kaydetti. Başkale, "Operasyonlarımız denetleme ve eğitim amaçlı. Özellikle kayıp eşya depoları ve kargo bölümlerinde arama ve kontroller yapıyoruz. Bizimle birlikte Belarus polisi ve Makedon gümrük görevlileri de operasyonlara katılıyor" dedi.

istanbul
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 10:36:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?