7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Atatürk Havalimanı faciadan döndü

KARGO UÇAĞININ İNİŞİ SIRASINDA GÖVDESİ YIRTILDI

Shangai-İstanbul seferi yapan kargo uçağı Shangai Pudong Havaalanı'ndan kalkışı sırasında uçağın lastik kaplaması kalkışta gövdeyi parçaladı. Bu şekilde yolculuk yapan uçağın pilotları, gövdenin parçalandığını uçak Atatürk Havalimanına indikten sonra fark etti.

Çinli Jade Kargo firmasına ait Boeing 747-400 ERF tipi kargo uçağının gövdesi, Shangai Pudong Havaalanı'ndan kalkışı sırasında zarar gördü. Arka iniş takımlarının üstünde bulunan gövdede delikler oluştu. Gövdedeki hasar, uçağın Atatürk Havalimnanı'na inişinin ardından fark edildi. Uçağın lastik kaplamasının Shangai'den kalkışta gövdeyi parçaladığı anlaşıldı.Pilotun sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı'na indikten sonra yaptığı kontrolde uçağın iniş takımlarının hemen üstünde bulunan bölgedeki zararı

gördüğü belirtilirken, yakıt tankının zarar görmemesi de şans olarak değerlendirildi. Uçağın uçup uçamayacağına teknik ekiplerin incelemeden sonra karar verilecek.

Öte yandan, olası bir parça tehlikesine karşı DHMİ ekipleri pist üzerinde inceleme yaptı. İncelemelerde Atatürk Havalimanı pistinde Çin Kargo uçağına ait parçaya rastlanmadı.

Jumbo olarak bilinen dev 747 uçağı Çinli kargo şirketi tarafından Shangai Pudong Havaalanı - İstanbul Atatürk Havalimanı ve Avrupa'daki bazı merkezlere yük taşımasında kullanılıyor.

KARGO UÇAĞININ İNİŞİ SIRASINDA GÖVDESİ YIRTILDI
KARGO UÇAĞININ İNİŞİ SIRASINDA GÖVDESİ YIRTILDI
KARGO UÇAĞININ İNİŞİ SIRASINDA GÖVDESİ YIRTILDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 11:40:03
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 14:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?