30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Atatürk Havalimanı'nda 'grip' alarmı

Meksika'da başlayan ve ABD'den sonra Avrupa ülkelerinde de görülen domuz gribi vakaları ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı çalışma başlattı.

Bakanlık, havayolu şirketlerine yazı göndererek, yüksek ateş, halsizlik gibi belirtisi olan yolcuların, havalimanlarındaki Hudutlar ve Sahiller Sağlık Müdürlüğü ekiplerine bildirmesini istedi.


Atatürk Havalimanı Hudutlar ve Sahiller Sağlık Denetleme Müdürlüğü ekipleri ise" Domuz Gribi" ile ilgili çalışma başlattı. Ancak yetkililer Meksika'dan Türkiye'ye direk uçuş olmadığı ve buralardan gelecek yolcuların başka havayolu şirketleri ile aktarmalı gelebileceğini düşünerek, bu havayolu şirketlerine uyarıda bulunarak herhangi bir şüpheli durumda Atatürk Havalimanı Hudutlar ve Sahiller Sağlık Müdürlüğü'ne bilgi vermelerini istedi.

Ayrıca Atatürk Havalimanı Hudutlar Sağlık Denetleme Müdürlüğü domuz gribine karşı aldığı bir başka önlemde, riskli bölgelerden gelen uçaklardaki yolcular gerekli taramalar yapıldıktan sonra içeri alınacak. Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamanın ardından, Atatürk Havalimanı Mülki idare Amiri ve Hudutlar Sağlık ve Denetleme Müdürlüğü acil toplantı yaparak, alınacak önlemleri değerlendirdi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 11:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?