1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Atatürk Havalimanı'nda büyük vurgun

Atatürk Havalimanı'nda uçaklara yerhizmeti veren Havaş personelinden aralarında yöneticilerin de bulunduğu 8 kişi, kaçakçılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Atatürk Havalimanı Gümrük ve Emniyet yetkililerinin ortaklaşa yaptıkları çalışma sonucu ortaya çıkarılan olay ile ilgili olarak gözaltına alınan kişilerin Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından sorgulandığı öğrenildi.

HAVAŞ'ta görevli yaklaşık 7-8 personelin organize bir şekilde apronda kaçakçılık yaptıkları iddia edildi. İddiaya göre, uçak altında çalışan şebeke üyesi Havaş çalışanları, özellikle Hong Kong ve Dubai gibi Uzakdoğu ülkelerinden getirilen içinde kaçak elektronik eşya olan bavulları ayırıp, üzerlerindeki yurtdışı barkodunu çıkartıyor. Şebeke daha sonra bavulları, gümrük aramasına sokmamak için iç hat bagaj barkodu takıyor. Barkodu değiştirilen kaçak mal dolu valizler, iç hatlar terminalinden hiçbir arama ile karşılaşmadan rahatlıkla çıkartılıyor.

Bir süredir emniyet güçlerince araştırılan olay, 7 bavul dolusu cep telefonun ele geçirilmesiyle ortaya çıktı. Dışhatlar terminalinden çıkarılırken yakalanan 800 bin YTL değerindeki 447 adet kaçak cep telefonu ve aksesuarının bu olayla ilgili olduğu ileri sürüldü. Bugüne kadar milyonlarca YTL değerinde vurgun yapıldığı öne sürülen olayla ilgili soruşturmanın tüm yönüyle sürdürüldüğü belirtildi. Gümrük yetkilileri, henüz soruşturma aşamasında olan vurgunla ilgili bilgi vermezken, Havaş'ın Türkiye'nin
birçok havalimanında hizmet vermesi nedeniyle soruşturmanın genişleyebileceği ve gözaltına alınanların sayısının artabileceği belirtildi.


Kaçakçılık olayı ile ilgili olarak Havaş yetkilileri ise yaptıkları yazılı açıklamada, bazı Havaş çalışanlarının kaçak yollarla yurda elektronik eşya ile bilgisayar çipleri sokulması olayına karıştıkları iddiasının titizlikle soruşturulmakta olduğu belirtilerek, "Disiplin soruşturmasının başlamasını takiben, iddia edilen suça adı karışan 4 personelimizle ilgili olarak derhal Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne ihbarda bulunulmuş ve disiplin kurulu kararı ile işlerine son verilmiştir. Yaşanan bu olayda, kanun ve
yönetmeliklere aykırı şekilde işlem gördüğü öne sürülen bagajlara el konulması sağlanmıştır. Konuya ilişkin basın açıklaması ekte değerlendirmenize sunulmuştur" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 15:57:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?