7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Atatürk Havalimanı'nda kapkaç

Almanya’da yaşayan ve tatil için İstanbul’a gelen gurbetçi Erol Sezgin’in, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nden bindiği taksinin bagaj kısmına koyduğu çanta araç hareket halindeyken kapkaççılar tarafından çalındı. Görevlilerin ve araç şoförünün kapkaççılara müdahalesiyle değerli eşyaların içinde bulunduğu çanta kurtarılırken, kapkaççılar yüzlerce güvenlik görevlisinin çalıştığı havalimanında kayıplara karıştı.

Dış Hatlar Terminali’nin hemen önünden bindiği taksinin bagaj kısmına çantalarını yerleştiren Sezgin, aracın arka kısmına oturdu. Metin Ateş’in yönetimindeki 34 TDY 03 plakalı taksi, hareket ettikten kısa bir süre sonra bagaj kapağı kimliği belirsiz kapkaççılar tarafından açıldı.

Gurbetçi vatandaş ve taksi sürücüsünün şaşkın bakışları arasında çantayı alan kapkaççılar, koşar adımlarla olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. Ancak Ateş’in bağırmasıyla harekete geçen durak görevlileri, kapkaççılara müdahale etti. Dış Hatlar Terminali’ndeki otoparka giren kapkaççılar çaldıkları çantayı bıraktı. Kapkaççılar daha sonra kaçarak ortadan kayboldu. Dış hatlar terminali önünde polis ve TAV güvenlik ekiplerinin bulunmasına rağmen, kapkaççıların bagajları çalması şaşkınlık uyandırdı.

Çantada değerli eşyalarının olduğunu belirten Erol Sezgin, "Hareket eden aracımızın bagaj kısmı birden açıldı. Çantamı alan kişi koşarak buradan uzaklaşmaya çalıştı. Ancak taksi durağında çalışan görevliler kapkaççılara müdahale ederek çantamın kurtarılmasına neden oldular. Neye uğradığımızı şaşırdık. Çantamda kameram ve gümüş ve altın kolyelerim vardı. Ne mutlu bana ki çantama tekrar kavuştum" dedi.

Atatürk Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler, kapkaççıların yakalanması için soruşturma başlattı.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 08:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?