6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Atatürk Havalimanı'nda 'timsah' operasyonu

Tarık Byuk, Darıca Hayvanat Bahçesi’ne teslim edilmek üzere yaklaşık 75 timsah yavrusunu İstanbul’a getirmiş, bagajdan gelen ağır kokular üzerine yapılan inceleme sonucunda timsahlar görevliler tarafından fark edilmişti.

Timsahları Türkiye’ye getiren Tarık Byuk, ilk uçakla Libya’ya gönderilirken, gümrük işlemlerinin eksik çıkması üzerine yavru timsahlar Atatürk Havalimanı’nda uzun süre bekletildi. Bu süre içerisinde 20 timsah, bakımsızlıktan öldü.


Sağ kalan timsahlar ise, Atatürk Havalimanı’na gelen Darıca Boğaziçi Hayvanat Bahçesi yetkilileri tarafından teslim alındı.


Hayvanat Bahçesi Genel Müdür Yardımcısı Aydan Tekin yaptığı açıklamada, bu tür hayvanların ancak nesillerinin devam ettirilmesi için ithalatlarının yapılabileceğini, bunun da uluslararası kurallarla belirlendiğini söyledi. Boyları üç metreye kadar uzayabilen bu timsahların Afrika’dan getirilmiş olabileceğini ifade eden Tekin, "Bu timsahlar henüz yeni doğmuşlar. Bunların ithalatları uluslararası kurallar çerçevesinde belirlenmiş ve birçok prosedür gerektirmektedir. Biz hayvanların hayatlarını kurtarmak için buradayız" diye konuştu.


Yavru timsahların tanesinin 100 Amerikan dolarından satıldığını belirten Tekin, "Türkiye’de bu hayvanlara talep olmasa kimse getirmez" dedi.

iha-istanbul
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2004 Pazartesi 20:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?