2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Atatürk Havalimanı'nda yangın tatbikatı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), tarafından Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı, gerçeğini aratmadı. 5 ton yakıt kullanılarak tutuşturulan alanın 250 kilogram kuru kimyevi toz, 18 ton su ve 2 bin 200 litre köpük kullanılarak söndürüldüğü tatbikat, yaklaşık 11 bin YTL'ye mal oldu.

Dünya Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) kuralları çerçevesinde havalimanı apronunda gerçekleştirilen tatbikatta, 250 kilogram kuru kimyevi toz, 18 ton su ve 2 bin 200 litre köpük kullanıldı. Yaklaşık 5 ton yakıtın tutuşturulmasıyla saat 11.00'de başlatılan temsili yangın, 5 dakika içinde tamamen söndürüldü. Daha sonra, temsili olarak yangında yaralananların kurtarılarak ambulansla hastanelere sevki sağlandı. Tatbikat uçakların acil iniş yapma ihtimaline karşı pistin köpüklenmesiyle son buldu.
 
Tatbikatı izleyen DHMİ Atatürk Havalimanı Baş Müdür Vekili Celal Özuğur, Atatürk Havalimanı Kargo Terminali'nde 24 mayıs 2006 tarihinde çıkan yangını hatırlatarak, "Biliyorsunuz bu sene en büyük tatbikatımızı yaptık. Canlı yaptık bu tatbikatımızı. Çok pahalı bir tatbikattı. Allah'tan bir can kaybı olmadı. Dış Hatlar Terminaline sıçrama olmadı. Bugün yaptığımız tatbikat onun yanında çok basit kalıyor" dedi.
 
Atatürk Havalimanı itfaiyesinin olası bir yangına karşı her zaman hazır olduğunu belirten Özuğur, "Biz itfaiye teşkilatımızı devamlı hazır vaziyette bekletmek için bu tür tatbikatları senede bir defa her yönüyle yapıyoruz. İtfaiye araçlarımızı kapasitesini şu anda yüzde 20 sini kullandık. Gördüğünüz gibi başarılı bir tatbikat oldu. Bu tür yangınlara biz her zaman hazırız" diye konuştu. Tatbikatı Atatürk Havalimanı personeli de ilgiyle izledi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 13:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?