6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Atatürk'ü anma törenlerinde protesto

Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlenen Atatürk’ü anma töreninde, sivil toplum örgütleri ve siya partilerin temsilcileri, anıta çelenk koymayan AK Partiyi protesto ederek hükümeti istifaya çağırdı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 66. yılında Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlenen törenle anıldı. Törene Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün yanı sıra, sivil toplum kuruluşu üyesi grup ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Törene AK Parti’yi kimsenin temsil etmemesi ve anıta çelenk konmaması katılımcılar arasında gerginlik yaşanmasına neden oldu. Törene katılan sivil toplum kuruluşu üyesi bir grup, AK Parti’yi protesto ederek hükümeti istifaya çağırdı.

Konuyla ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Selami Öztürk, "Aynı hareketi Taksim’deki 29 Ekim törenlerinde de yapmışlardı. Bugün de Kadıköy’de törene katılmayarak çelenk koymadılar. Tatsız bir olay yaşandı. Atlanmaması gereken bir gündü. Törene katılan vatandaşlar, sivil toplum kuruluşu üyeleri bize gelerek neden katılmadıklarını sordular. Onlara açıklama yapma konusunda zorlandık. Sanırım bu açıklamayı AK Partililer yapacaktır. 10 Kasım bizim için çok önemli bir gündür. Böyle bir şey yaşanmasına üzüldük" dedi.

Tören İskele Meydanı’ndaki anıta çelenk konulması ve saygı duruşunun ardından sona erdi.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2004 Çarşamba 15:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?